Kesällä sattuu ja tapahtuu – alkoholi mukana monessa vahingossa

Kesällä sattuu monenlaista turmia ja haavereita, sekä ihmisille että heidän omaisuudelleen.

Esimerkiksi omaisuudelle sattuu kesäkuukausina noin puolet enemmän vahinkoja kuin hiljaisimpina talvikuukausina, Pohjola Vakuutuksesta kerrotaan. Omaisuusvahingoista yleisimpiä ovat erityyppiset laiterikot.

– Laite, kuten kamera tai kännykkä, saattaa pudota tai laite kärsii jonkintyyppisen sähkövaurion. Esimerkiksi ukkospiikit ja virtapiikit ovat kesäaikaan talviaikaa yleisempiä, Pohjola Vakuutuksen korvauspäällikkö Mika Laapotti havainnollistaa.

Laapotin mukaan kesä on yksityishenkilöille sattuneiden vahinkojen osalta vuoden vilkkainta aikaa.

– Vilkkaimman kesäkuukauden elokuun aikana sattuu 12 000 - 13 000 yksityishenkilöiden omaisuuteen kohdistuvaa vahinkoa. Vuositasolla vahinkojen määrä pyörii 120 000:ssa.

Varkausvahingoissakin kesäpiikkiä

Myös varkausvahingoissa on kesäaikaan pientä nousua, Laapotti sanoo. Varkaat iskevät sekä mukana oleviin että asuntoon jätettyihin tavaroihin.

– Kannattaa suojata ja valvoa omaisuutta. Jos on kamera tai kännykkä mukana, ei välttämättä kannata jättää sitä ravintolan pöydälle, kun lähtee hakemaan uutta juomaa. Jos taas jätetään kotiin tavaroita, kannattaa pistää niitä vähän piiloon, etteivät ne näy ikkunasta helpolla.

Moneen kesän vahinkotapaukseen liittyy alkoholi.

– Eli kannattaa käyttää sitä ilolientäkin kohtuudella. Ei ole kenenkään etu, että vahinkoja sattuu, vinkkilista jatkuu.

Sairastumisia ja kompurointia matkoilla

Kesällä matkustetaan paljon, ja silloin sattuu paljon myös matkustamiseen liittyviä vahinkoja.

– Matkoilla sattuu ja tapahtuu, ja altistutaan sairauksille ja bakteerikannoille, joihin ei olla tottuneita, kuvailee If Vahinkovakuutusyhtiön korvauspäällikkö Madeleine Berg.

Bergin mukaan tyypillisiä matkasairauksia ovat ripuli, korvatulehdus ja flunssa. Tapaturmista puolestaan tavallisia ovat esimerkiksi kompuroinnit ja jalan murtumat.

Lue myös:

    Uusimmat