Mainos

Kesällä huolestuttavan paljon liikenneturmia

Kesällä maantieliikenne on vilkasta ja kolmannes kuolemaan johtuneista onnettomuuksista sattuukin kesällä. Alkuvuonna liikenteessä surmansa saaneita on jo 144 eli 18 enemmän kuin viime vuosina keskimäärin. Kuolontilastot ovat synkkiä esimerkiksi Pohjois-Savossa.

Alkukesän onnettomuustilastoja on luettu huolestuneina mm. Pohjois-Savossa. Kaikista maakunnista eniten kuolonuhreja oli ennakkotietojen mukaan Kuopiossa, kaikkiaan neljä. Koko maassa kuolleita oli 33. Liikkuva poliisi on työssään saanut huomata, että piittaamattomuus liikenteessä on yleistynyt.

- Ajokieltopäätöksissä on tänä vuonna selkeästi nousua viime vuoteen verrattuna. Väliaikaisia ajokieltoja on määrätty paljon viime vuotta enemmän ja huomattavat ylinopeudet ovat lisääntyneet, Liikkuvan poliisin vanhempi konstaapeli Kimmo Kellokoski sanoo.

Liikenneministeri Kimmo Sasikin sanoo tuoreessa kannanotossaan, että ajokiellot ovat Suomessa liian lyhyitä. Kun liikkuva poliisi ottaa tien päällä kortin pois, antaa kotipaikkakunnan poliisi sen takaisin harkintansa mukaan päivän tai enimmillään kuukauden kuluttua. Myös poliisi kannattaa pitempiä ajokieltoja, jotka todella tuntuisivat autoiluun tottuneen elämässä.

- Meillä on kuitenkin sellaisia kuljettajia jotka syyllistyvät vuodesta vuoteen, ajavat niitä suuria ylinopeuksia ja korttia joudutaan ottamaan tien päällä pois toistuvasti, Kellokoski kertoo.

Kun ajetaan kovaa, on vaarana törmätä toisiin tai suistua tieltä. Kesäkuun liikenteessä kohtaamisonnettomuuksia oli 13 ja suistumisonnettomuuksia 10. Näitä yritetään nyt ehkäistä eri puolilla maata maalaamalla tien reuna- ja keskiviiva epätasaisiksi.

- Kun auto ajaa viivan päälle niin rengas aiheuttaa semmoisen vongunnan, että se herättää hyvin autoilijan huomion, jos tämä on menossa reunaviivan yli tai sitten sulkuviivan yli toiselle puolelle, Savo-Karjalan tiepiirin tieverkkoinsinööri Pasi Patrikainen sanoo.

Eri asia on, ehtiikö kuljettaja reagoida varoitusääneen, jos nopeus on liian korkea. Kesällä ajetaan usein oudoilla pikkuteillä samaan tahtiin kuin ne olisivat tuttuja valtateitä.

- Toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät sen että ylinopeus tappaa. Kun tietyissä olosuhteissa ajetaan liian kovaa niin siinä rupeaa tapahtumaan asioita, jotka on täysin ennalta-arvaamattomia.

(MTV3)

Katso myös Helka Shecterin juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 12.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.