Mainos

Kesällä hukkui 48 ihmistä

Kesällä hukkui kaikkiaan 48 ihmistä, ilmenee Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton keräämistä ennakkotilastoista. Kesä-elokuussa hukkuneiden määrä puolittui edellisvuosiin verrattuna. Keskimäärin kesällä hukkuu noin sata ihmistä.

Elokuussa hukkui yhteensä 16 henkilöä. Suurin osa heistä eli yhteensä 15 oli miehiä. Vesiliikenteessä hukkui 11 ja uidessa kaksi henkilöä. Näiden lisäksi yksi kuolleista oli pudonnut veteen, yksi kuollut sukellusretkellä ja yhden tapauksen taustat ovat jääneet tuntemattomiksi.

Koko vuoden tilastojen perusteella Suomessa menehtyi hukkumisonnettomuuksissa elokuun loppuun mennessä 110 ihmistä, joista miehiä 99 ja naisia 11. Vastaavana ajankohtana edellisenä vuonna hukkuneita oli 38 enemmän eli 148 hukkunutta. Tämän vuoden synkin hukkumiskuukausi on ollut huhtikuu, jolloin onnettomuuksissa menehtyi 20 henkilöä.

Suomalainen mies hukkuu yleensä humalassa

Alkoholi liittyy yleisesti hukkumisiin. Suurin hukkuneiden ryhmä on keski-ikäiset useimmiten humalaiset miehet, jotka ovat liikkeellä lammella tai järvellä pienellä soutuveneellä. Vuonna 1999 ilmestyneessä tutkimuksessa ilmeni, että lähes 80 prosentilla hukkuneista 25-64-vuotiaista miehistä oli alkoholia veressään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.