Mainos

Kesäkissojen hylkäämiset vähentyneet

Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan löytöeläinten määrä kokonaisuudessaan on kuitenkin kasvanut.

Hylättyjen kesäkissojen määrä on kääntynyt lievään laskuun. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan ongelma on kuitenkin yhä ajankohtainen.

- Näyttää siltä, että suomalaisten mökkeilyyn kuuluu niin kertakäyttögrilli kuin kertakäyttökissakin, yhdistyksen toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö sanoo.

Ylisirniön mukaan kesäkissa otetaan tavallisesti kesä-heinäkuussa ja se hylätään lomien päätyttyä. Viime vuonna hylättyjä naukujia löytyi yli toistatuhatta.

- Kissa otetaan usein lasten seuraksi mökille. Eläintä ei kuitenkaan olla valmiita hoitamaan enää kaupungissa, joten se hylätään luontoon.

Myös muita eläimiä jätetään oman onnensa nojaan. Löytöeläinten määrä onkin kaiken kaikkiaan kasvussa. Vuonna 2006 niitä oli Suomessa arviolta yli 2000.

Kukaan ei tunnusta

Kesäkissojen todellista lukumäärää on Ylisirniön mukaan vaikea saada selville, sillä kukaan ei tunnusta ottaneensa kattikaveria vain suveksi.

- Olisi kyllä mielenkiintoista päästä kysymään, miksi ihmiset lomien jälkeen hylkäävät lemmikkejään, hän ihmettelee.

Kissoja hylätään Ylisirniön mukaan erityisesti maaseudulla, jossa ne muutenkin lisääntyvät vapaammin.

- Monet vanhemman sukupolven ihmiset luulevat, että kissan luonne muuttuu, jos se steriloidaan. Tämä ei kyllä pidä alkuunkaan paikkaansa.

Ylisirniön mukaan kesäkissaongelmaan voidaan puuttua tehokkaalla valistustyöllä. Toiminnanjohtaja suosittelee, että mitään lemmikkejä ei myöskään luovutettaisi ilmaiseksi.

- Muutama kymppikin jo nostaisi kynnystä lemmikin hankkimiseen ja antaisi aihetta harkita asiaa tarkemmin, hän toteaa.

Whiskas-kesäkissakampanja muistuttaa ihmisiä vastuullisesta lemmikinpidosta tänä kesänä jo neljättä kertaa. Kampanjalla kerätään varoja Suomen Eläinsuojeluyhdistykselle. Varat on tarkoitus käyttää tänä vuonna pääosin kissojen sterilointiin ja kastrointiin sekä tunnistusmerkitsemiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.