Mainos

Kesäkelit väistyvät – viikonlopusta kolea ja tuulinen

Sää on loppuviikolla epävakaista. Lapissa voi tulla jopa räntää ja maan keskivaiheillakin lämpötilat jäävät paikoin kymmeneen asteeseen.

Matalapaine jää pyörimään Suomen kaakkoispuolelle viikonlopun ajaksi ja kääntää tuulet puhaltamaan kylmältä suunnalta koillisesta.

Tänään torstaina sadealue pysyttelee maan etelä- ja länsiosan yllä iltaan asti. Myös Keski- ja Pohjois-Lapissa sataa.

– Perjantain aikana Etelä- ja Keski-Suomen sateet muuttuvat kuurottaisiksi ja seassa voi jyrähtää myös ukkonen. Pohjois-Pohjanmaalta Itä-Lappiin yltää yhtenäinen sadealue, jonka pohjoisreunassa voi sataa aika ajoin räntää, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Etelässä ja idässä lämpötila pysyttelee perjantaina vielä 15-20 asteessa, sateessa voi olla viileämpää. Lapissa tuuli kääntyy puhaltamaan kylmää ilmaa koillisesta. Lapin sateisilla alueilla lämpötila voi jäädä jopa alle viiden asteen.

Lauantaina sää alkaa poutaantua ja selkenee monin paikoin. Etelässä ja idässä sadekuurot ovat mahdollisia ja maan keskivaiheille jää pilvisempi alue, missä tihuttaa ajoittain vettä.

– Maan keskivaiheilla päivälämpötilat voivat jäädä lauantaina vain kymmeneen asteeseen, samoin Lapissa. Aurinkoisilla alueilla päästään 15 asteen vaiheille, lounaassa ylikin. Koillisenpuoleinen tuuli on voimakasta Etelä- ja Keski-Suomessa ja sää voi tuntua varsin kolealta, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.