Mainos

Kesäinen saunamökki

Kauniissa saunamökissä on yhdistetty vanhaa ja uutta sydäntä lämmittävällä tavalla.


Tällä kertaa lähestymme vierailupaikkaamme järven suunnalta. Olemme olleet samalla rannalla aiemminkin – silloin piipahdimme päärakennuksessa, kauniissa ja upeasti entisöidyssä Villa Sjövikissä.

Nyt saamme vierailla perheen saunamökissä, jossa yhdistyy monta ihanaa asiaa. Maisema ja paikka ovat tietysti vertaansa vailla, mutta parasta lienee kuitenkin se, kuinka vanhaa ja uutta on yhdistetty sydäntä lämmittävällä tavalla.

Saunan vanha osa on 1900-luvun alusta ja se on koko tontin iäkkäin rakennus. Alunperin siellä oli vain lämmitettävä vesipalju, jota lämmittämällä saatiin huoneeseen lempeät löylyt.

Remontissa mökki jätettiin paikalleen ja arkkitehti suunnitteli siihen huvilan pihapiiriin sopivan laajennuksen: saunamökistä tehtiin löylyhuone ja sen viereen suihkuhuone. Lisäksi rakennukseen tuli kokonaisuuteen pukeutumistilan yhdistävä ulkokatos, jota voidaan käyttää myös vierasmökkinä. Koko komeuden kruunaa mahtavan upea laituri.

Löylyhuoneen hämyisässä tunnelmassa näkyy selvästi sen yli sadan vuoden ikä. Tunnelmalliset vanhat hirret ja vanhoista puista tehdyt uudet osat ovat kauniissa sopusoinnussa. Kiuas antaa pehmeät löylyt ja omistajiensa mukaan ne ovatkin maailman parhaat. Ihana löylykiulu löytyi antiikkikaupasta.

Pesuhuone on on rakennuksen uutta osaa. Se on verhoiltu kokonaan kivellä, joka sopii hyvin vanhoihin hirsiin ja löylyhuoneen tunnelmaan.

Katetun terassin kautta käydään pukeutumishuoneeseen. Se on vaalea ja suloinen ja uusi puu tuoksuu ihanasti. Vanhoista sängyistä tehdyt sohvat ovat mukavasti täynnä tyynyjä. Nahkainen lepotuoli on kirjahyllyn vieressä houkuttelevasti lukijaa ja lekottelijaa odottamassa. Kirjat ovat kesälukemista: dekkareita ja lehtiä.

Ulkotilat ovat mainiot. Katetulla rakennusten välisellä terassilla on ulkotakka makkaranpaistoa varten ja jämäkkä laituri jatkuu terassista järvelle. Tämä on ihastuttava paikka suurien ajatusten kypsymiselle ja kauniin luonnon tarkkailulle.

Silmäniloa on loputtomasti.

Lisätietoja:

Kohteen arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Avarc Oy, www.avarc.net
Piha- ja puutarhatyöt: Uudenmaan Pihamestarit Oy, Pasi Mäntysalo, Mikko Patama ja Armin Seliger, www.pihamestarit.fi
Saunan uudisosan ja taustalla näkyvän aitan rakentaminen: Kai Wallenius apujoukkoineen

(T.i.l.a. 28.5.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.