Kesäihon meikkiohjeet

Kesäkuun ajankohtaisimmat kauneusasiat

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Kokosimme yhteen kesäkuun ajankohtaisimmat kauneusasiat. Katso löydätkö avun ongelmaasi.

1. Meikki kesän morsiamelle

Häämeikki saa olla raikas. Meikkitaiteilija Riia Koivisto suosittelee morsiamelle heleää ja hehkeää meikkiä, joka syntyy, kun iho meikataan kevyesti mutta huolella. Nivean uusi Natural Beauty -kosteusvoide sopii erinomaisesti häämeikin alusvoiteeksi, sillä se tasoittaa ihoa, valoa heijastavat pigmentit tuovat iholle hehkua ja voide antaa meikkipohjalle ihanan hohtavan pinnan.

Meikkivoiteeksi kesämorsiamelle sopii Nivean Stay Real -meikkivoide, joka sopii kaikille ihotyypeille. Voide on öljytön ja sävy mukautuu erinomaisesti ihonväriin sopivaksi, kuin toiseksi ihoksi. Sen pysyvyys on hyvä ja meikki tasoittaa ihoa sopivasti ja on peittävä, muttei paksu.

Silmämeikiksi voisi kokeilla esimerkiksi banaanivarjostusta Nivean Creative Eyes Trio -paletin sävyillä 818 Marrakesh. Huulille on kätevää valita kiilto, koska sitä on helppo lisäillä päivän mittaan. Poskipuna raikastaa ja viimeistelee lookin. Koivisto suosittelee sävyksi raikasta roosaa, vaikka Stay Real Blush 01 Shades of Rose -sävyä.

Morsian valitsee ripsiväriksi vedenkestävän version. Näin onnenkyyneleet eivät sottaa kaunista meikkiä.

2. Rusketu turvallisesti

Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää, vaikka omaisikin ihotyypin, joka ei pala herkästi. Aurinkovoiteet sisältävät UVA- ja UVB-filtterit, jotka suojaavat ihoa auringon haitallisilta säteiltä.

Meikkitaiteilija Riia Koivisto muistuttaa, että Itseruskettavat voiteet eivät anna suojaa iholle, mutta ovat erinomaisia kaikille jotka haluavat saada väriä pintaan ilman aurinkoa. On olemassa kevyesti ihon sävyä päivettäviä voiteita, jotka ruskettavat asteittain. Nämä toimivat hyvin vaalealle iholle. Nivean Summer Beauty -voiteet imeytyvät hyvin, ovat helppoja levittää ja antavat kauniin rusketuksen iholle asteittain.

– Ennen itseruskettavan voiteen levittämistä suosittelen kuorimaan ihon hyvin. Kun kuollut ihosolukko iholta on pois, väristä tulee tasaisempi ja kauniimpi. Muista myös pestä kädet huolellisesti levityksen jälkeen, jottet saa rusketusraitoja kämmeniisi, Koivisto opastaa.

3. Meikki ruskettuneelle iholle

Ruskettuneelle iholle raikas meikki syntyy rajauksella, kestävällä maskaralla, poskipunalla ja huulimeikillä.

– Rajaa silmät Stay On Eye Pencil kynän sävyllä 08 Khaki tai 07 Midnight. Värillisellä rajauksella saat silmän väriäsi kivasti esille ja selviät silmämeikistä pelkällä rajauksella. Taivuta ripset ja meikkaa ne näyttävän pitkiksi kestävällä Extreme Resist Lenghtening 24h Mascaralla, meikkitaiteilija Riia Koivisto neuvoo.

– Levitä poskipuna poskipäille. Kiva sävy rusketuksen korostajaksi on Stay Real Blush 04 Terracotta. Viimeistele kesälook huulipunalla tai kiillolla. Ihania sävyjä löydät Volume Shine Wonder Full -huulikiillosta. Todella herkulliset värit ovat esimerkiksi 06 Coral tai 07 Berry, Koivisto kertoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat