Mainos

Kesä rajoittaa alkoholin myyntiä Tallinnassa

Alkoholin myynti loppuu Tallinnassa kesällä jo iltakahdeksalta.

Alkoholin myyntiä rajoitetaan Tallinnassa ja ympäröivässä Harjun maakunnassa kesän aikana. Tästä päivästä alkaen alkoholijuomien myynti kaupoissa on kielletty iltakahdeksan ja aamukahdeksan välisenä aikana. Rajoitukset ovat voimassa syyskuun alkuun.

Harjun maakunnan maaherra päätti rajoituksista Viron poliisin ja alueen kuntien ehdotuksesta. Taustalla on havainto, että Tallinnan mellakoiden vuoksi huhti-toukokuussa voimaan otettu alkoholin myyntikielto vähensi tuntuvasti sekä rikollisuutta että onnettomuuksia.

Lasten tanssi- ja laulujuhlien aikaan kesä-heinäkuun vaihteessa sekä koulujen alkaessa elo-syyskuun vaihteessa alkoholin myynti kaupoissa on kielletty kokonaan. Sen uskotaan hillitsevän tuntuvasti alkoholin päätymistä alaikäisten käsiin.

Täyden myyntikiellon aikana alkoholin tarjoilua rajoitetaan myös ulkoilmakahviloissa ja mahdollisesti joidenkin ravintoloiden terasseilla, Tallinnan kaupungin lehdistötoimistosta kerrotaan. Ravintolaterassien myyntikielto kytkeytyy siihen, toimiiko terassi ravintolan omalla alueella vai onko sen pystyttämiseen haettu kaupungilta poikkeuslupa.

Vastaavia rajoituksia harkitaan myös muualla Virossa.

Tähän asti alkoholia on saanut myydä Tallinnan ja Harjumaan kaupoissa iltaisin kello 23:een saakka. Monet kauppiaat harkitsevat nyt, että lyhentävät kiellon vuoksi myös aukioloaikojaan.

Tallinnan satamassa alkoholia myyvät liikkeet pelkäävät menettävänsä kesäsesongin aikana miljoonien kruunujen tulot, jos turistit eivät ehdi ostoksille ennen laivan lähtöä. Myös Viron alkoholintuottajat ovat arvostelleet rajoituksia jyrkästi.

Kiellosta päättänyt Harjumaan maaherra Värner Lootsmann myönsi Eesti Päevaleht -lehdelle, ettei sen vaikutuksia kauppiaiden ja kuluttajien kannalta ole erityisesti analysoitu. Normaaliin alkoholinkäyttöön kiellon ei hänen mielestään pitäisi vaikuttaa mitenkään.

- Jokaisella järkevällä ihmisellä, jonka työpäivät venyvät pitkiksi, on kotona pari pulloa olutta kylmässä ja jotain myös baarikaapissa, Lootsmann huomautti. Hän lisäsi, että poliisi olisi toivonut vielä tiukempia rajoituksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.