Mainos

Kesä kukkii kattauksissa

Kesän vehreys ja valo näkyvät nyt kattauksissa. Kesän kauneimmat kattaukset syntyvät ennakkoluulottomasta väri-ilottelusta ja tyylien rohkeasta yhdistelystä.

Vaalea tuo ilmavuutta

Kuosien ja värien yhdistely sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlavampaankin kattaukseen. Sinisen ja vihreän sävyt valkoiseen yhdistettynä tuovat valoisaa tunnelmaa ja ilmavaa raikkautta kattaukseen. Erilaiset ruudut, raidat ja kukkaiskuviot henkivät kotoisaa maalaisromantiikkaa.

Kuoseissa nähdään paljon luonnosta haettuja elementtejä, mutta toisaalta myös etnohenkisiä ornamentteja ja erikoisia väriyhdistelmiä. Kokeile astioissa ja ruokapöydän tekstiileissä myös räväkämpiä väriyhdistelmiä hempeiden vaaleiden ohella: violettia ja keltaista, sinistä ja oranssia tai makeita karamellisävyjä rinnakkain.

Kesäpöytää raikastaa kuosien lisäksi myös eri materiaaleilla ja uuden ja vanhan yhdistelmillä leikittely: kata pöytään rinnakkain lasia ja keramiikkaa, puuvillaa ja pitsiä. Runsaus on nyt trendikästä, anna mielikuvituksen lentää.

Eriparisuus on sallittua juhlapöydänkin kattauksessa − se vain lisää iloisen päivän värikkyyttä, joten älä stressaa kalliista astiahankinnoista vaikka kesän juhliin ei kaapista löytyisikään jokaiselle vieraalle samanlaista lautasta.

Graafista ilmettä mustavalkoisuudella

Jos runsaus ja kukkaisromantiikka eivät tunnu luontevalta valinnalta omaan pöytääsi, kokeile graafisen ilmeen luomista mustavalkoisilla kuoseilla. Esimerkiksi Marimekon Kimara-kankaat ja Fokus-astiat selkeine linjoineen sopivat moderniin kattaukseen.

Kesäisyyttä mustavalkeaan kattaukseen saa yhdistämällä siihen väripilkkuja tai tuomalla pöydän piristykseksi luonnon elementtejä, kuten raikkaita kukkia maljakossa tai vaikkapa koivunoksia. Hyödynnä kesän kattauksissa oman pihan antimia. Matka kukkakauppaan ei välttämättä ole lainkaan tarpeen, luonnonkukat tien varresta tai parvekkeelta napatut neilikat ajavat saman asian.

Lautasliinat astiaston täydennyksenä

Monien astiavalmistajien valikoimaan kuuluvat nykyisin astiastoja täydentävät lautasliinat. Niitä löytyy muun muassa Marimekolta, Pentikiltä ja Luhdalta. Juhlapöytään yhtenäistä ilmettä haettaessa astiat ja servietit samalla kuosilla ovat helppo ja tyylikäs ratkaisu.

Toisaalta kauden trendeihin kuuluvat nyt räväkkyys ja rohkeat valinnat, joten kattauksen yhtenäisyyttä voi yhtä hyvin rikkoa ja valita tarkoituksella lautasliinojen kuosiksi jotain aivan vastakkaista, tai jopa astioiden kanssa ensi silmäyksellä riitelevää. Hyvällä maulla valittuna ”sekamelskainenkin” yhdistelmä voi antaa kokonaisuutena yllättävän harmonisen vaikutelman.

Klassikot esiin

Hillitymmän charmin ystävän kannattaa panostaa ajattomiin klassikoihin. Arvoastioilla kesän juhlat saavat ansaitsemaansa tyylikkyyttä. Kaiva siis perintöastiat kaapista tai panosta uudempaan laatudesigniin.

Tämän kesän erikoisuuksiin kuuluu Aarikan uusi Keisarinna-tarjoiluvati. Helmenvalkeaa Keisarinnaa on valmistettu vain rajoitettu erikoiserä Aarikan 55-vuotisjuhlan kunniaksi. Keisarinnassa toistuu Aika-maljakossa ja Helmi-tarjoiluvälineissä esiintyvä palloteema, joten se on helppo yhdistää muiden Aarikan tuotteiden kanssa näyttäväksi kokonaisuudeksi.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Aarikka, Finlayson, H&M Home/Ulin, Luhta, M

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja