Kesä ja paljaat varpaat saapuivat Suomeen - katso video

Kesä saapui tänään eteläiseen Suomeen. Huomenna viilenee tilapäisesti, kun kuurosateita liikkuu Etelä- ja Keski-Suomen yli, mutta jo perjantaina hätyytellään hellerajoja. Lauantaina hellettä voi olla jo Oulun korkeudelle saakka. Hyönteissyöjälintuja eli esimerkiksi pääskysiä on jo nähty mm. Savonlinnassa.

Tänään Helsingissä Vanhankaupunginlahdella auringon paisteesta nauttineet ihmiset olivat jo suunnitelleet, miten he viettävät kesäkeliä ja helatorstain suomaa pitkää viikonloppua - monen monen kuukauden kylmyyden jälkeen.

- Moottoripyöräilemme Itä-Uudenmaan kauniissa maisemissa, kahvilan terassilla olleet Niina ja Jyrki Talikka sanoivat.

- Shortsit ovat pesukoneessa, kertoi puolestaan Timo Ahera.

Tuomas Leppäniemi ulkoilutti varpaitaan hiekkapolulla.

- Varvat nousevat pystyyn - eli kyllä se hyvää tekee, Leppäniemi nauroi, mutta myös harmitteli:

- Viikonloppuna pitäisi äänittää levyä, hardcore-punkkia. En tiedä, onko sää paras mahdollinen oikean mielentilan saavuttamiseksi, mutta näin se vain nyt menee.

Kyösti Salovaara oli käynyt Vantaanjoen rannalla kuuntelemassa satakieltä. Perhosia ja pääskysiä on nähty jo Savonlinnan korkeudella saakka.

Huomenna Salovaara aikoo tehdä pihatöitä: talven lumi romahdutti ruusun seinältä alas ja nyt se pitää kiinnittää uudelleen.

- Lauantaina lähden Baijeriin. Siellähän sataa vettä - pääsee kylmään takaisin, hikinen Salovaara vitsaili terassilla auringonpaisteessa.

Lämmin ilma virtaa meille nyt idästä. Vaikka hellettä luvataan, rannikolla kylmä meri viilentää yhä lukemia.

Lue myös:

    Uusimmat