Mainos

Kerryn presidenttiehdokkuus vahvistuu

Turvatoimet demokraattien puoluekokouksen ympärillä Bostonissa ovat ennätyksellisen tiukat. FBI varoittaa terroristien lisäksi varsinkin televisioväkeä uhkaavista kotimaisista anarkisteista.

Yhdysvaltain demokraatit aloittavat tänään nelipäiväisen puoluekokouksensa Bostonissa, jossa he vahvistavat John Kerryn presidenttiehdokkuuden.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun demokraatit pitävät puoluekokouksensa Bostonissa, ja siis samalla myös ensimmäinen kerta, kun bostonilaiset kokevat, mitä äärimmilleen viedyt turvatoimet todella merkitsevät. Turvatoimet kokouksen ympärillä ovatkin ennenkokemattoman tiukat.

- Liioittelulta kyllä tuntuu että roskikset ja postilaatikotkin on viety pois. Onhan se yliampuvaa, mutta ehkä heidän pitää tehdä niin, kuvaa bostonilaisnainen.

Bostonin kaduilla on tuhansia poliiseja ja sotilaita, satamassa palolaitoksen sammakomiehet ovat valmiina kaiken varalta.

- Monet yrittäjät päästävät työntekijänsä jo kahdelta kotiin, kun valitsijamiehet saapuvat. Monet paikalliset jättävät koko kaupungin täksi viikoksi, kertoo ravintoloitsija Martin Crowley.

Liittovaltion poliisi FBI on varoittanut terroristien lisäksi kotimaisista anarkisteista, joiden se epäilee uhkaavan erityisesti televisioryhmiä. John Kerry puhuu kokouksessa Amerikan turvallisuudesta, joten nyt jos koskaan hänellä on mahdollisuus loistaa. Kerryn odotetaan kertovan myös omat keinonsa terrorismin kitkemiseksi.

Tuoreimpien mielipidetiedustelujen mukaan Kerryn kannatus on likimain yhtä suuri kuin republikaanipresidentti George W. Bushin, joka tavoittelee uudelleenvalintaa marraskuun vaaliessa.

(MTV3)

(Uutiset klo 8 26.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.