Mainos

Kerryllä vaaleissa neljä pääteemaa

Demokraattien presidentinvaalien kisakaksikko on julkistanut vaaliteemansa. Puolue taas on käynnistänyt suurkampanjan uusien äänestäjien rekisteröimiseksi.

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokas John Kerry on julkistanut vaaliteemansa.

Kerry ja varapresidenttiehdokas John Edwards lähtevät kaatamaan istuvaa presidenttiä George Bushia neljän pääteeman voimin.

Pääteemat liittyvät uusien työpaikkojen luomiseen, terveydenhoitoon, riippumattomuuteen ulkomaisista energialähteistä sekä Bushin aikana kärsineiden Yhdysvaltain ulkosuhteiden kehittämiseen. Käytännössä teemat vaihtelevat tilanteen mukaan marraskuisten vaalien lähestyessä.

Demokraatit rekrytoivat äänestäjiä

Yhdysvaltain demokraattien Bostonin puoluekokouksen ympärillä rekisteröidään uusia äänestäjiä. Lain mukaan vain listatut saavat osallistua marraskuun vaaleihin. Perinteisesti juuri rekisteröimättömyys on ollut yksi suurimmista syistä äänestämättä jättämiseen.

Miljoonien amerikkalaisten nukkuvien puolueen herättäminen on tulevien vaalien todellinen haaste, ja siihen demokraattien 35 000 vieraan puoluekokous nyt tarttuu. John Kerryn on tehtävä linjansa selväksi kaikille amerikkalaisille.

Mielipidemittausten mukaan Kerryn kannatus on pitkälti vain presidentti George Bushin vastaisuutta. Siksi puoluekokousta pidetäänkin todellisena näytön paikkana Kerrylle.

Clinton villitsi puoluekokouksessa

Demokraatit ovat marssittaneet kärkinimensä puoluekokoukseen tukemaan presidenttiehdokas John Kerryä. Bostonin kokousyleisö otti haltioituneena vastaan entisen presidentti Bill Clintonin puolituntisen linjapuheen.

Kerry itse puhuu Bostonissa torstaina. Joidenkin arvioiden mukaan Clintonin puhe sijoitettiin ensimmäiseen kokouspäivään, koska hänen pelättiin varastavan huomion Kerryltä.

- Suurin osa amerikkalaisista ei ole yhtä oikeistolaisia kuin republikaanit. Niinpä heidän on pakko yrittää saada demokraatit näyttämään heikoilta, Clinton julisti puheessaan.

(MTV3)

(Uutiset klo 8 27.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.