Mainos

Kerry: Syyrian mahdollisuus välttää iskut on mahdoton

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan Syyria voi vielä välttää sotilaalliset iskut, jos se luovuttaa kemialliset aseensa kansainvälisen yhteisön haltuun ensi viikon kuluessa. Kerry ei kuitenkaan uskonut Syyrian presidentin Bashar al-Assadin suostuvan tähän.

Kerry puhui tänään lehdistötilaisuudessa Lontoossa tavattuaan brittiläisen virkaveljensä William Haguen.

Ministeriön tiedottaja paikkaili Kerryn sanomisia tilaisuuden jälkeen. Tiedottajan mukaan Kerryn vaatimusta al-Assadille on pidettävä retorisena.

– Kerry tarkoitti, että tämä armoton diktaattori (al-Assad) ei missään tapauksessa palauta kemiallisia aseita, muuten hän olisi palauttanut ne jo aikoja sitten, tiedottaja täydensi.

Kerryn mukaan kansainvälinen yhteisö ei voi seurata sivusta, kun Assadin hallinto käyttää joukkotuhoaseita. Hän uskoo, että Syyriassa päätöksen kemiallisten aseiden käytöstä tekee pieni ryhmä, johon kuuluvat Assadin lisäksi tämän veli ja yksi kenraali.

Konfliktiin ei kuitenkaan ole sotilaallista ratkaisua, vain poliittinen, Kerry lisäsi.

Ulkoministeri William Hague puolestaan sanoi, että Yhdysvalloilla on Britannian täysi diplomaattinen tuki, vaikka Britannia ei olekaan mukana sotilaallisessa iskussa Syyriaa vastaan. Suuntaa antavassa äänestyksessä Britannian parlamentti hylkäsi elokuun lopulla niukasti ajatuksen sotilaallisten toimien käyttämisestä.

Kerry luonnehti Yhdysvaltojen ja Britannian välejä lujiksi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.