Mainos

Kerrostaloasunnot kallistuivat reippaasti alkuvuonna

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat reippaasti tammi-maaliskuussa, ilmenee Tilastokeskuksen tuoreista tiedoista. Vuodessa asuntojen neliöhinnat ovat nousseet koko maassa noin 20 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla noin 30 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla neliöhinnat kipusivat alkuvuonna 9,3 prosenttia viime vuoden viimeisestä neljänneksestä. Muualla maassa nousua kertyi 6,6 prosenttia.

Yli 10 prosentin hinnannousuihin yllettiin Jyväskylässä, Tampereella, Vantaalla ja Espoossa. Helsingissä nousu oli tammi-maaliskuussa 8,8 prosenttia. Eniten kallistuivat suuret asunnot keskustojen ulkopuolella, kun aiemmin nousu oli kiivainta keskustojen yksiöissä.

Tilastoitujen kauppojen määrä laski vähän edellisestä vuosineljänneksestä, mutta myyntiajat lyhenivät. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä joutui vanhasta asunnosta maksamaan pääkaupunkiseudulla 71 prosenttia enemmän kuin muualla Suomessa.

-Hintaero oli sama kuin ennen 1980-luvun lopun suurta hinnannousua, joka tapahtui pääkaupunkiseudulla muuta maata aiemmin ja nopeammin, kerrotaan Tilastokeskuksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.