Mainos

Kerrostaloasukkaat tekivät taloistaan joulukalenterit: "80-vuotias herrasmieskin innolla mukaan"

Pääkaupunkiseudulla kerrostalojen ikkunoiden koristelu on jalostunut ohikulkijoita ilahduttaviksi joulukalentereiksi. MTV Uutisten tietoon on tullut ikkunakalenterit ainakin Vallilassa ja Martinlaaksossa.

Helsingin Vallilassa Asunto Oy Helsingin Nelikulman idea sai alkunsa, kun yksi talon 140 asunnon asukkaasta näki viime vuonna toisen taloyhtiön joulukalenterin.

– Meillä on talonyhtiössä ollut muutenkin hyvä yhteishenki. Taloyhtiön sisäpihalla vietettävät kuusijuhlat itsenäisyyspäivänä ovat jo vuosien perinne. Tähän ikkunajoulukalenteriin olikin halukkaita enemmän kuin kalenterissa on luukkuja, joten joinakin päivinä meillä koristellaan jopa kaksi erilaista ikkunaa, kertoo Satu Kosenius-Hänninen. 

Kosenius-Hänninen kertoo asuneensa taloyhtiössä jo yhdeksän vuotta.

– Olen tutustunut sisäpihan grillillä hyvin erilaisiin ihmisiin. Meillä on täällä monenlaista kerhotoimintaa käsityökerhoista lähtien, valaisee Kosenius-Hänninen.

Kosenius-Hänninen kertoo koristelleensa itse ensimmäisen ikkunan.

– Askartelin sen jouluvaloista, ripustin ja leikkasin lumisadetta naruihin. Se näkyy Sturenkadun puolelta hyvin, koska asun ensimmäisessa kerroksessa. Kyllä minua vähän jännittää, mitä ihmiset pitävät enkä tiedä mitä muut asukkaat ovat suunnitelleet, paljastaa Kosenius-Hänninen.

Kehäradan varrella toinen joulukalenteri 

Kirsi Johansson on asunut jo neljä vuotta Martinlaaksossa Asunto Oy Jaakon-Salpa taloyhtiössä, jonka osoite on Laajaniitynkuja 1.

– Halusimme, että joulukalenterimme näkyy isolle joukolle ihmisiä ja se ilostuttaa nyt kaikia kehäradan junalla matkustavia. Kalenteriin saimme mukaan 15 asukasta, joten osa tekee peräti kaksi koristelua, sanoo Johansson.

Kalenterin osallistujista vanhin on yli 80-vuotias herrasmies, joka oli erittäin innokkaana paikalla.

– Jokainen haluaa itse ideoida oman luukkunsa. Meillä avautui tänään 2. luukusta yläkerrassa lumihiutalekuva. Ainut ohje, mitä sovimme yhteisesti on se, että numeron pitää olla iso, jotta sen näkee selvästi, sanoo Johansson.

– Meillä on hyvä yhteishenki talossa ja teemme yhdessä sinapit ja askartelemme yhteisessä kerhohuoneessa, lisää Johansson.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.