Mainos

"Kerron oman totuuteni muistelmissani"

Anneli Jäätteenmäki aikoo kertoa oman versionsa vuoden 2003 eduskuntavaalien jälkeisistä käänteistä muistelmissaan. Muistelmia ei kuitenkaan ole luvassa lähiaikoina, kirjoittaa Keskisuomalainen.

– Tuntuu, että minä en ole vielä kyllin iäkäs kirjoittamaan muistelmiani. Täytyy katsoa ja tunnustella, mikä on hyvä ikä, Jäätteenmäki muotoilee.

- Olen silloin kyllä pitänyt päiväkirjaa ja kirjoittanut asioita ylös. Mutta sellaisesta työstä, mikä ei ole valmis, ei pidä puhua.

Europarlamentaarikko Jäätteenmäki on parhaillaan Strasbourgissa.

– Mutta kyllä ilman muuta katson Pääministeri-elokuvan, sen olen päättänyt.

Ylen Kotikatsomo esitti maanantaina Pääministeri-elokuvan. Se kertoo vuoden 2003 eduskuntavaalien aikaisista tapahtumista. Tuolloin keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki paljasti salaisia tietoja neuvotteluista, joita pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kävi Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa. Tiedot Jäätteenmäki sai tasavallan presidentin Tarja Halosen neuvonantajalta Martti Manniselta.

Keskusta voitti vaalit ja Jäätteenmäestä tuli Suomen ensimmäinen naispääministeri. Hän joutui kuitenkin eroamaan tehtävästä vain 68 päivän jälkeen.

Keskustan riveissä on jo alettu elätellä toiveita siitä, että Anneli Jäätteenmäki suostuisi ehdokkaaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleihin.

– Minua ei ole kukaan kysynyt, enkä ole mitään päättänyt. Mutta sen voin sanoa, että minä viihdyn erittäin hyvin täällä europarlamentissa, Jäätteenmäki kertoo lehdelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.