Mainos

Kerminen valmentaa Kalpaa

Risto Kermisen toimenkuva muuttuu Kuopion KalPassa. Hän erosi maanantaina seuran toimitusjohtajan paikalta ja jatkaa SM-liigajoukkueen päävalmentajana.

Viime viikolla KalPan hallituksen erottama Jari Härkälä palaa seuran organisaatioon. Hän työskentelee KalPan valmennusryhmässä Kermisen ja kakkosvalmentajana jatkavan Markku Keinäsen apuna.
-Jo seuraavassa kotiottelussa Härkälä on katsomovalmentajana mukana, kertoi KalPan puheenjohtaja Antti Mykkänen.
Kerminen ja Keinänen johtivat KalPan peliä ja harjoituksia viime torstaista lähtien. Heidän kanssaan oli aluksi sopimus lauantaihin saakka.
KalPan toimitusjohtajan paikka julistetaan välittömästi haettavaksi. Mykkäsen mukaan siihen haetaan henkilöä, joka on hyvä markkinoija ja organisaattori.
-Toimitusjohtajan ja päävalmentajan tehtäviä ei voida yhdistää. Valmentajan on oltava päätoiminen, kuten pelaajienkin, Mykkänen sanoi.

Tapparassa aikanaan vastaava kuvio

KalPan junailema kuvio ei ole uusi SM-liigassa. Samanlainen menettely koettiin kaudella 1991-92 Tampereen Tapparassa. Tapparan johto erotti kesken kauden päävalmentaja Rauno Korven. Hänet korvasi hetken toimitusjohtaja Kalevi Numminen, joka myöhemmin luovutti valmentajuuden Pertti Hasaselle.
KalPan hallitus erotti Härkälän viime viikolla. Virallisesti eroilmoitus annettiin julkisuuteen torstaina hetkeä ennen KalPa-Lukko-ottelua, mutta Härkälä ei vetänyt joukkueen harjoituksia koko viikolla.

"Pääni on pölkyllä"

Kerminen arveli astuvansa hankalaan paikkaan. Hän myönsi paineiden olevan kovat.
-Nyt minun pääni on pölkyllä ja odotellaan, milloin kirves heilahtaa, Kerminen sanaili.
Kermisen mukaan toteutunut työnjako ei ollut aivan sellainen, jota aluksi suunniteltiin. Hänestä piti tulla katsomovalmentaja, mutta huomasi jatkavansa vastuuluotsina.
KalPassa oli kovia paineita saada Härkälä takaisin päävalmentajaksi. Seuran kannattajat ja edustusjoukkueen pelaajat seisoivat vahvasti Härkälän tukena.

Viime syksynäkin valmennus- ja johtosotkuja

KalPa on toistamiseen noin vuoden sisällä ilman toimitusjohtajaa. Viime syksynä silloinen toimitusjohtaja Juha Junno sai pestin Oulun Kärpistä. Kerminen astui hänen tilalleen kuluvan vuoden alussa.
Seuran asiat olivat hetken hyvin sekaisin, koska päävalmentaja Pekka Hämäläinenkin erotettiin samoihin aikoihin. Häntä paikkasi jonkin aikaa Keinänen ennen kuin Härkälä saatiin apuun Vaasan Sportista.
Syksyllä 1992 KalPa irtisanoi Dusan Pasekin ja Darius Rusnakin pelaajasopimukset kesken kauden. Tekoa perusteltiin heidän heikoilla peliesityksillään, mutta todellinen syy oli KalPan kehno talous. Kannattajien painostuksesta seuran johto joutui ottamaan Rusnakin takaisin joukkueeseen muutaman päivän päästä irtisanomisesta. Pasek ei enää kelvannut KalPalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.