Mainos

Kerjäämisen salliminen suututti netinkäyttäjät

MTV3 Uutisten netissä ja Facebook-sivulla protestoidaan kiihkeästi hallituksen päätöstä olla kieltämättä kerjäämistä julkisella paikalla.

Järjestyslakia aiotaan muuttaa kieltämällä luvaton leiriytyminen. Myös aggressiiviseen kerjäämiseen - lähelle tulemiseen, vaatteista nykimiseen tai tyrkkimiseen - puututaan.

"Hallitus täysin epäonnistunut ja kyvytön"

Päätös ei kuitenkaan tyydytä MTV3:n nettiuutisten lukijoita ja Facebook-seuraajia. Keskustelu käykin kuumana, ja kommentoijien yhteinen kanta on selvä: hallitus mokasi ja pahasti.

- Taas tehdään laki, joka on susi jo syntyessään. Miksi suomalaisten täytyy parantaa koko maailman ihmisten asema ja hyväksyä kaikenlainen - jopa rikollinen - toiminta. Olisiko suomalaisten aika avata silmänsä ja lakata hurskastelemasta?

- Kyllä kerjääminen kaduilla saisi kieltää. On ahdistavaa, kun ovat kuppi ojossa kaduilla, pois sellaiset, Facebook-seuraajamme kommentoi.

- Ovatko päättäjät jo niin irroittautuneet todellisuudesta, etteivät tiedä millaista on kulkea kaduilla pelokkaana ja inhoa tuntien? kysytään yhdessä monista laajemman rikollisen toiminnan kehittymistä pelkäävistä viesteistä.

- Suomen hallitus on täsin epäonnistunut ja kyvytön hoitamaan suomalaisten asioita, MTV3:n verkkosivulla kommentoidaan.

Monissa kommenteissa pohditaankin eräänlaista poliittista vastaiskua äänestämällä suurimpien puolueiden sijaan muita, maahanmuuttokriittisempiä puolueita.

Mutta on reilusti yli sadan hallituksen haukkujan joukossa ainakin yksi puolustavakin viesti:

- Mietin kantaani kerjäämiseen pitkään, ja tulin siihen lopputulokseen, ettei kerjäystä ei pidä kieltää. Ei kerjääjien takia, vaan siksi, etteivät nykyiset kerjäläiset ala tekemään vakavampia rikoksia.

Keskustelu jatkuu MTV3 Uutisten Facebook-sivulla. Vastaa myös nettikysymykseemme aiheesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.