Mainos

Kerbalassa ja Bagdadissa tuhoisia pommi-iskuja

Kerbalassa ja Bagdadissa on räjähtänyt yhteensä kolme autopommia. Iskuissa on kuollut kymmeniä ihmisiä. Myös uusia joukkosurmia on jälleen paljastunut Bagdadin alueella.

Irakin Kerbalassa on tehty autopommi-isku, jossa on kuollut ainakin 21 ihmistä ja loukkaantunut yli 50. Kaikki kuolleet ovat siviilejä. Autopommi räjähti lähellä kaupungin keskustassa sijaitsevaa linja-autoasemaa.

Kerbala on shiiamuslimien pyhä kaupunki. Kaupunkiin on tehty useita vastaavanlaisia iskuja jo aiemmin. Iskuista on aiemmin syytetty al-Qaida-terroristijärjestöön kytköksissä olevia sunnimuslimisissejä.

Myös Bagdadissa räjähti samoilla hetkillä kaksi autopommia. Bagdadin iskuissa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä ja pariakymmentä on haavoittunut. Toisen pommeista räjäytti itsemurhapommittaja. Pommin kohteena oli vilkkaalla kadulla partioiva armeijayksikkö. Iskussa kuoli kahdeksan ihmistä.

Toinen pommeista räjäytettiin vilkkaassa tienristeyksessä. Isku tappoi yhden siviilin ja haavoitti viittä.

Bagdadissa paljastunut useita joukkosurmia

Aiemmin aamulla poliisi kertoi, että Bagdadissa on paljastunut jälleen uusia joukkosurmia. Poliisi on löytänyt kuluneen vuorokauden aikana 43 teloitustyliin ammutun miehen ruumiit maan pääkaupungissa Bagdadin alueelta.

Irakin sisäministeriön mukaan 28 ruumista löydettiin Bagdadin itäiseltä Kharkhin alueelta, 15 tapettua löydettiin läntisestä Rusafasta.

Kaikki miehet oli laitettu käsirautoihin ja heitä oli ammuttu päähän, sisäministeriöstä kerrotaan.

Viime kuukausien aikana Irakista on löydetty satoja surmattuja, joista suurin osa Bagdadin alueelta. Shiiojen ja sunnien väliset yhteenotot ovat lisääntyneet helmikuun lopussa shiiamoskeijaan tehdyn pommi-iskun jälkeen.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.