Mainos

Keravan surmista murhasyyte 17-vuotiaalle

Keravan kesäkuisista surmista tulee murha- ja tapposyytteet 17-vuotiaalle tuusulalaiselle pojalle. Nuorukainen saa syytteen 57- ja 65-vuotiaiden miesten surmaamisesta.

Kihlakunnansyyttäjä Pertti Kemppi arvioi 65-vuotiaan tappamisen murhaksi, koska aamutuimaan kalareissulla olleen miehen surmatyö oli erityisen raaka ja julma. 17-vuotias saa syytteen myös molempiin henkirikoksiin liittyneistä ryöstöistä sekä törkeän ryöstön yrityksestä, jonka uhri oli 75-vuotias nainen.

Pojan lisäksi Kemppi aikoo syyttää 15-vuotiasta keravalaistyttöä avunannosta 65-vuotiaan murhaan. Ryöstöihin ja henkirikoksiin osallistui syyttäjän näkemyksen mukaan lisäksi keravalainen poika, joka tekoaikaan oli vasta 14-vuotias. Nuoren ikänsä takia hän ei ole teoistaan rikosvastuussa ja välttyy syytteiltä, mutta Kemppi aikoo kutsua hänet oikeuteen kuultavaksi.

Väkivaltarikoksista syytetyt liikkuivat mukana nuorisoporukoissa, jotka riehuivat Keravalla viikonlopun ajan. Syytekohtia riehunta poiki yhteensä 27, ja syytteeseen joutuvia nuoria on muitakin. Loput syytteistä koskevat lähinnä omaisuusrikoksia ja vahingontekoja.

Tuusulan käräjäoikeus aloittaa jutun käsittelyn 29. lokakuuta. Koska syytetyt ja osa kuultavista ovat alaikäisiä, oikeus saattaa käsitellä tapauksen suljetuin ovin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.