Mainos

Keravan surmaaja etsi uhria jo perjantaina

Tuusulan käräjäoikeus on vanginnut Savion puukotuksen tunnustaneen miehen. 18-vuotias keravalainen vangittiin todennäköisin syin epäiltynä 14-vuotiaan koulutytön lauantaisesta murhasta.

Hämmentyneen ja ikäistään vanhemman näköinen nuorukainen saapui oikeussaliin Järvenpäässä yhden vartijan saattelemana. Hän ei peittänyt kasvojaan kuvaajilta.

Oikeus pui vangitsemisasiaa suljetuin ovin. Salaamista pyysi vangitsemista esittänyt tutkinnanjohtaja Anssi Murto Keski-Uudenmaan poliisista. Puolustus ei vastustanut salassapitoa. Syytteennoston määräajan oikeus asetti marraskuun lopulle.

Tutkinnanjohtaja Murron mukaan epäilty on poliisikuulusteluissa kertonut tietyn syyn veriteolleen, mutta poliisi kertoo motiivista enemmän loppuviikosta. Murto ei halunnut tänään tarkentaa, mitä hänen aiemmin mainitsemansa yhteiskunnallinen motiivi tarkoittaa.

Hän ei myöskään halunnut kommentoida julkisuudessa liikkuneita huhuja siitä, että epäilty olisi halunnut hoitoon mielenterveydellisistä syistä.

Epäillyn avustaja, asianajaja Pekka Väyrynen ei halunnut puhua motiivista ilman päämiehensä lupaa. Hänen mukaansa se selviää varsinaisessa käsittelyssä.

Etsi sopivaa uhria jo perjantaina

Poliisin mukaan epäillyllä on ollut surmaamisaikeita pidempään, mutta perhe tai kukaan muukaan ei ole tiennyt hänen suunnitelmistaan.

Epäilty on kuulusteluissa kertonut etsineensä sopivaa uhria jo perjantaina. Poliisi kaipaakin nyt havaintoja epäillyn perjantaisista liikkeistä Keravalla.

Aikeensa epäilty toteutti lauantaina. Murron mukaan epäilty lähti kotoaan noin kello kuudelta illalla. Myöhemmin hän surmasi 14-vuotiaan tytön koripallokentällä Saviossa ja pakeni sen jälkeen kotiinsa.

- Uhri on ilmeisesti valikoitunut sillä perusteella, että tämä aiheuttaa mahdollisimman vähän vastarintaa, Murto kertoo.

Tekijän nopea löytyminen oli Murron mukaan helpotus. Poliisi kiitteleekin silminnäkijöitä, joiden havainnot auttoivat poliisia löytämään epäillyn pian.

- Nimeä ei annettu meille suoraan. Silminnäkijöiden havaintojen perusteella pystyttiin kartoittamaan asuinalue. Poliisin oli suhteellisen helppo asuintalon perusteella selvittää tekijä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.