Mainos

Keravan piiritys alamaailman kosto

Kerava piiritysjuttu on paljastunut alamaailman kostoksi. Kuukauden takaisesta piirityksestä luettiin tänään syytteitä 50-vuotiaalle vantaalaismiehelle. Panttivankeina olleet arvostelivat poliisia siitä, että poliisi piti tilannetta pitkään linnoittautumisena eikä panttivankitilanteena.

- Se käski pidä pää matalana, konttaa, älä katso. Se kysyi aina ymmärrätkö? Siihen piti aina vastata, että olen ymmärtänyt. Mä kuvittelin, että tässä on kyse jostain hyvin koulutetusta sotilaasta tai jostain.

Näin kertoi toinen kuukauden takaisen keravan piirityksen panttivangeista tänään Tuusulan käräjäoikeudessa.

50-vuotias vankikarkuri etsi talon varsinaista asukasta ja kolme asukkaan tuttavaa joutui panttivangiksi runsaaksi vuorokaudeksi. Osa ajasta he makasivat mahallaan maassa kädet ja jalat sidottuina ja huppu päässä.

Vantaalaismies sai tänään syytteet kolmesta panttivangin ottamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Teon taustalla on alamaailman kosto. Toinen panttivangeista kertoi, että varsinaista asukasta oli pitänyt ampua polviin. Kaappari ja asukas tunsivat toisensa vankila-ajalta.

Panttivangit arvostelivat poliisia voimakkaasti siitä, ettei se uskonut panttivankitilanteeseen, vaan luuli panttivankien vain linnoittautuneen taloon. Poliisin kuulustelupöytäkirjoissa piirityksessä mukana ollut psykologi kertoikin, että panttivankitilanteeseen uskottiinkin vasta 20 piiritystunnin jälkeen kello puoli kahdeksan aikaan, kun kaappari itse tuli ensimmäisen kerran puhelimeen.

Kaappari pelkäsi poliisin rynnäkköä ja antautui lopulta, kun huomasi tilanteensa toivottomaksi.
(MTV3/Jarkko Sipilä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.