Mainos

Keravalla kymmenien hehtaarien metsäpalo

Sammuttajat saivat Keravan metsäpalon haltuun illansuussa. Tuli pääsi ilmeisesti irti jonkun huolimattoman tulenkäsittelyn takia. Pelastusviranomaiset kehottavat välttämään avotulen käsittelyä, koska maaperä on tällä hetkellä erittäin kuiva.

Metsäpalo eteni noin 35 hehtaarin verran tänään Keravan Koukkusuon etelälaidassa. Hälytys tuli kello 16, ja illansuussa palo saatiin hallintaan. Sammuttajat joutuivat koetukselle vaikeakulkuisessa ryteikössä. Paikalla oli kaikkiaan viisitoista yksikköä, yhteensä yli 60 miestä. Kuivaa maastoa vartioidaan yön yli.

- Koukkusuon alueella liikkuu ihmisiä, ja tuli pääsi ilmeisesti irti jonkun huolimattoman tulenkäsittelyn takia, arveli Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palopäällikkö Markku Virtanen.

Maastopaloja ympäri maata

Kuiva maasto syttyi tuleen ja palo levisi hehtaarien laajuudelle Haminan Pyhältön alueella sekä rajavartiolaitoksen hallinnoimalla alueella Ruokolahdella tänään iltapäivällä.

Haminassa palo ehti levitä noin viiden hehtaarin alueelle ennen kuin se saatiin hallintaan. Paloa sammuttamassa oli kolme palokuntaa ja vesiauto Kotkasta. Ruokolahdella samoihin aikoihin eli noin kello 13.20 havaittu palo levisi iltapäivällä, ja sitä sammuttamaan lähetettiin viisi palokuntaa ja helikopteri.

Nuoren mäntymetsikön aluskasvillisuudessa levinnyt palo uhkasi välillä rakennuksia, mutta ne onnistuttiin suojaamaan. Maastoa paloi parin hehtaarin verran.

Oulussa, Liikasen kaupunginosassa syttyi uhkaava maastopalo lauantaina kello 16:n aikaan. Palo sai alkunsa pikkupoikien nuotiosta, josta tuli levisi viereiselle peltoaukiolle ja sitä kautta metsään. Palanut alue oli kooltaan noin 2 hehtaaria, josta vanhan pellon osuus oli noin 1,5 hehtaaria ja sekametsän osuus 0,5 hehtaaria.

Palanut maa-alue kuuluu Oulun kaupungille. Sammutustöihin osallistui Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta ja Oulun VPK:lta yhteensä 7 yksikköä. Myös pelastushelikopteri Sepe osallistui sammutukseen. Sammutustyöt saatiin päätökseen kello 20:een mennessä, jonka jälkeen jälkivartiointia hoitivat Oulun VPK ja Oulun kaupungin metsänhoidon ammattilaiset.

Pelastusviranomaiset kehottavat välttämään avotulen käsittelyä, koska maaperä on tällä hetkellä erittäin kuiva. Kaava-alueella avotulen teko on kokonaan kielletty. Lisätietoa avotulen tekemisestä voi tiedustella paikalliselta pelastusviranomaiselta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.