Mainos

Keravalla ilmiriita koulusäästöistä

Kuntien säästötalkoot ovat herättäneet monessa kunnassa pelkoja yhä vähenevistä palveluista.

Keravalla mitta on tullut jo siinä määrin täyteen, että kaupunkilaiset järjestivät mielenosoituksen kaupungin opetustoimeen suuntautuvia säästötoimenpiteitä vastaan tänään illalla.

Kaupungin pitää säästää opetustoimen osalta ainakin 300 000 euroa pika-aikataululla. Säästövaatimukset ovat ajaneet kaupunginhallituksen päättämään muun muassa Kanniston koulun lakkautamisesta ensi syksystä lähtien.

- Nyt monessa paikassa, esimerkiksi täällä Keravalla ollaan tekemässä pahoja virheitä näiden koulusäästöjen kanssa. Toistetaan sitä 90-luvun kuviota. Kun kuristetaan koulujen tilannetta, lapset joutuvat kärsimään, painottaa äiti ja luokanopettaja Kirsi Ropponen.

"Säästöistä päätetty kyseenalaisesti"

Barrikadeille nousseiden vanhempien mielestä säästöistä päätettäessä on toimittu lainvastaisesti.

- Kuntalaki sanoo ihan selkeesti, että kuntalaisia on kuultava ja keskustelua on käytävä. Kaupunginhallitus on omakätisesti vienyt asiaa eteenpäin ilman riittävää keskustelu ja järkeviä perusteluita, Kanniston koti- ja kouluyhdistyksen puheenjohtaja Sakari Meriläinen toteaa.

- Jos faktat kertoisivat, että meillä syntyvyys laskisi ja me oltaisiin muuttotappiokunta, niin kyllä mä ymmärtäisin nämä toimet. Mutta kun tilanne on Keravalla päinvastoin. Vaikuttaisi siltä, että tässä laman varjolla halutaan ajaa kunnallisia peruspalveluita alas ja hankkia tilalle muun muassa yksityisiä kouluja, hän lisää.

Kanniston koulun tiloja on suunniteltu vuokrattavaksi Kristilliselle koululle.

Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ei näe asiassa mitään laitonta.

- Täällä toimittu juuri niin kuin laki edellyttää. Myöskään virkamiehet eivät ole huomauttaneet päätösten edetessä. Tähän joudutaan yksinkertaisesti taloustaantuman ja menetettyjen yhteisöverojen vuoksi, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Lehti summaa.

Koulujen ovia on suljettu viime vuosina kiihtyvään tahtiin. Vuonna 2008 Suomessa oli 90 peruskoulua vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Keravalla jätettiin adressin yhteydessä oikaisupyyntö kaupunginhallituksen päätökseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.