Mainos

Keran viime vuosi ennätyksellinen

Kera Oyj:n viime vuosi oli ennätyksellisen hyvä. Keran rahoittamissa hankkeissa syntyi arviolta 11 300 uutta työpaikkaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Edellisvuonna uusia työpaikkoja luotiin vajaat 8000.

Uusista työpaikoista lähes puolet syntyi teollisuusyrityksissä, viidennes vähittäiskaupassa ja toinen viidennes yrityspalveluyrityksissä. Matkailun osuus uusista työpaikoista oli 11 prosenttia. Kera myönsi viime vuonna rahoitusta 2,1 miljardia markkaa, josta lainoja oli 1,7 miljardia ja takauksia runsaat 300 miljoonaa. Rahoitus oli lähes kokonaan riskirahoitusta, sillä vain viisi prosenttia myönnettiin turvaavilla vakuuksilla.

Keran asiakasmäärä kasvoi runsaasta 11 000:sta noin 16 700:een. Uusista asiakkaista puolet oli toimintansa aloittaneita uusia yrityksiä. Erityisesti uusien naisyrittäjälainojen kysyntä oli vilkasta. Asiakasyritysten konkurssien määrä jäi pieneksi ja luottotappiot vähenivät, joten myös tuloksesta odotetaan edellisvuotta parempaa. Vuonna 1996 Kera teki voittoa noin sata miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.