Mainos

Kepit heiluivat ja kallo murtui Oulun joukkokahakassa

Oululaisravintolassa käyty kahakka toi seitsemälle miehelle syytteen törkeästä julkisrauhan rikkomisesta. Jutun käsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa tänään.

Syyttäjän mukaan miehet tunkeutuivat oikeudettomasti ravintolaan ja alkoivat rikkoa mukanaan tuomillaan kepeillä irtaimistoa. Lisäksi yhden miehistä epäillään piesseen erästä ravintolan työntekijää niin pahasti, että hän sai muun muassa kallonmurtuman ja keskivaikean aivovamman. Syyttäjän mukaan kyseessä oli kosto aiemmin tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Nujakka käytiin kaksi vuotta sitten toukokuussa Oulun keskustassa olevassa Olimpos-ravintolassa, kun sitä oltiin sulkemassa.

Miehet kiistivät syytteet. Heidän mukaansa ravintolaan mentiin avoinna olevasta ovesta, eivätkä he tunkeutuneet sisälle. Miesten tarkoituksena oli keskustella aikaisemmin tapahtuneesta väkivallasta. Miehet katsovat, että tilanne ravintolassa meni kuitenkin nopeasti siihen, että heitä kohti alettiin heitellä laseja ja tuoppeja.

Työntekijän pahoinpitelijäksi epäilty kiisti käyttäneensä väkivaltaa. Hän kertoi pitäneensä mukanaan keppiä siltä varalta, että vastapuoli alkaisi väkivaltaiseksi. Epäillyn mukaan näin olikin tapahtunut.

Syyttäjä vaatii ehdollista

Syyttäjä vaatii kaikille seitsemälle ulkomaalaistaustaiselle miehelle ehdollista vankeutta. Ravintolan työntekijä vaatii epäillyltä pahoinpitelijältään usean kymmenen tuhannen euron korvauksia muun muassa ansionmenetyksistä.

Myös ravintolan turkkilaistaustaiset yrittäjät vaativat syytetyiltä korvauksia. Puolustuksen mukaan ravintolalle syntyi taloudellista haittaa, koska asiakkaat pelkäsivät hyökkäyksen toistuvan. Korvauksia perustellaan myös sillä, että ravintola on yrittäjille lähes kuin koti, missä he viettävät runsaasti aikaa.

Asiaa käsitellään oikeudessa vielä huomenna . Päätös asiasta annetaan myöhemmin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.