Mainos

Kepa: Hallitus kaunistelee kehitysaputilastoja

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa toteaa hallituksen sortuneen kehitysaputilastojen kaunisteluun.

Hallitus on budjettiriihessä päättänyt leikata varsinaista kehitysyhteistyötä ja lohkaista ison siivun kehitysavusta käytettäväksi turvapaikanhakijoihin Suomessa.

Hallitus muuttaa nykyistä kulujen laskutapaa niin, että turvapaikanhakijoiden vastaanottokuluista yhä suurempaa osaa kutsutaan kehitysyhteistyöksi.

Riihessä leikattiin aluksi ensi vuodelle suunnitelluista varsinaisista kehitysyhteistyörahoista 60 miljoonaa.Myöhemmin päätettiin kirjata niin sanottuihin muihin kehitysyhteistyömenoihin 39 miljoonaa pakolaisten vastaanottokuluja, joista noin 20 miljoonaa on lisäystä vuoteen 2008.

- On mielestämme kyseenalaista kutsua näitä 39 miljoonaa kehitysyhteistyöksi. Varat eivät päädy varsinaiseen köyhyyden vähentämiseen, siksi tämä on mielestämme selvää tilastojen kaunistelua, Kepan viestintä- ja kampanjajohtaja Mika Railo toteaa.

Pakolaiskuluihin voidaan jatkossa laskea Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulevien turvapaikanhakijoiden ensimmäisen vuoden kuluja riippumatta siitä, saavatko he myönteisen vai kielteisen päätöksen.

Aiemmin kehitysyhteistyöksi on laskettu vain myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden, kehitysmaista tulevien, pakolaisten ensimmäisen vuoden kulut.

- Nyt tehty päätös antaa väärän kuvan kansalaisille suomalaisen kehitysavun määrästä ja sisällöstä, Railo sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.