Mainos

Kepa epäilee Sambian toimiston kirjanpitäjää kavalluksesta

Noin 10 000 euron kavalluksesta epäillään pitkään Kepan palveluksessa ollutta sambialaismiestä. Kepan puheenjohtaja, kansanedustaja Heidi Hautala on tyytyväinen, että tapaus paljastui Kepan omassa talousseurannassa.

Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa Kepa ry:ssä on herännyt epäilyksiä, että Sambian toimiston kirjanpitäjä olisi kavaltanut kymmeniä tuhansia euroja.

Tapaus paljastui maaliskuun alussa, kun Lusakan toimiston kirjanpitäjä ei saapunut töihin. Samalla huomattiin, että toimiston käteiskassasta oli kadonnut noin 10 000 euroa. Kirjanpitäjä on etsintäkuulutettu, ja Sambian poliisi tutkii tapausta.

Toimistossa tehdään parhaillaan myös erityistilintarkastusta. Kuluvalta ja viime vuodelta on paljastunut 73 000 euron vaje. Kavallusepäilyt syntyivät, kun Kepan sisäistä talousseurantaa kiristettiin. Epäilty kirjanpitäjä on ollut Kepan palveluksessa yli kymmenen vuotta, ja häntä on aiemmin pidetty luotettavana työntekijänä. Kirjanpitäjä on sambialainen mies.

Kepan puheenjohtaja, kansanedustaja Heidi Hautala on tyytyväinen, että tapaus paljastui Kepan omassa talousseurannassa. Hautalan mielestä Kepan pitäisi kattaa kateissa olevat rahat omasta pääomastaan. Kepassa aiotaan myös nyt tiukentaa talousraportoinnin seurantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.