Mainos

Kenttäväen arvio: Nämä ministerit onnistuivat, nämä eivät

Kokoomuksen piiriaktiivit katsovat pääministeri Jyrki Kataisen ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin onnistuneen parhaiten puolueen omista ministereistä. Demarit taas arvostavat etenkin ulkoministeri Erkki Tuomiojaa ja työministeri Lauri Ihalaista. Heikoimmat arviot saavat puolestaan kuntaministeri Henna Virkkunen ja asuntoministeri Pia Viitanen

Kokoomuslaiset tyytyväisiä Kataiseen, demarit kriittisempiä Urpilaista kohtaan

Kokoomuksen väistyvä pääministeri saa omiltaan vankan tuen. Yli 90 prosenttia MTV Uutisten piirihallituskyselyyn vastanneista katsoo hänen onnistuneen tehtävässään hyvin.

Sen sijaa demarien ykkösministeri Jutta Urpilainen on aikaisempina vuosina päässyt nykyistä parempiin lukemiin. Hänen katsoo silti onnistuneen hyvin 80 prosenttia SDP:n piirihallituskyselyyn vastanneista. Loppuvuodesta 2012 vastaava lukema oli kuitenkin lähes sata (97) prosenttia. Urpilainen on demarimnistereistä se, jonka onnistuminen kentän silmissä on laskenut eniten.

Sekä SDP:n että kokoomuksen kentällä ulkoministeriössä työskentelevät ministerit saavat hyvät arviot. 

Kokoomuksen Alexander Stubbin katsoo onnistuneen hyvin 90 prosenttia vastaajista.

Erkki Tuomioja puolestaan on saanut omalta kentältä vankan tuen koko ministeriaikansa. Hänen katsoo onnistuneen tehtävässään hyvin  94 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Työministeri Lauri Ihalainenkin  on demarikentän suosiossa. Hänen katsoo onnistuneen hyvin 94 prosenttia vastaajista. 

Myös kokoomuksen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kuuluu omiensa keskuudessa arvostetuimpiin ministereihin. Hänen katsoo onnistuneen hyvin 88 prosenttia vastaajista.

Kokoomuksen että SDP:n kentällä sote- ja kuntauudistuksiin kiinteästi liittyvät ministerit eivät sijoitu omien keskuudessa kärkeen. Kuntaministeri Henna Virkkusen katsoo onnistuneen hyvin 63 prosenttia vastaajista. Vielä loppuvuodesta 2012 kokoomuskentästä lähes 84 prosenttia katsoi Virkkusen onnistuneen hyvin. Kokoomusministereistä Virkkunen on se, jonka arvostus on laskenut eniten.

SDP:n kentällä peruspalveluministeri Susanna Huovisen katsoo onnistuneen hyvin 64 prosenttia. Verrattuna edelliseen peruspalveluministeriin Huovinen saa kuitenkin kohtuullisen hyvät arviot.

Vielä Huovistakin heikommaksi demarikenttä arvottaa kuitenkin asuntoministeri Pia Viitasen, hänen katsoo onnistuneen hyvin 60 prosenttia vastaajista. 

Kokoomusministerien
onnistuminen?


hymynaama-1

Hyvin 
hymynaama-2

Tyydyt-
tävästi

hymynaama-3

Huonosti

Pääministeri
Jyrki Katainen

Katainen 100

92%7%1%
Eurooppa- ja
ulkomaankauppa-
ministeri
Alexander Stubb
90%10%0%
Elinkeinoministeri
Jan Vapaavuori

88%12%0%
Maa- ja metsätalous-
ministeri 
Jari Koskinen

86%13%1%
Sosiaali- ja terveys-
ministeri 
Paula Risikko

84%15%1%
*Liikenne- ja kunta-
ministeri 
Henna Virkkunen

63%26%11%

Lähde: MTV Uutiset/ Think If Laboratories, kysely Kokoomuksen piirihallitusten jäsenille n= 108, vastausprosentti 70

*Henna Virkkusen tehtäviä muutettiin huhtikuussa niin että hän vastaa nykyään myös liikenneasioista.Kyselyn lähettämisen aikaan Virkkunen oli hallinto- ja kuntaministeri.

SDP:n ministerien
onnistuminen?


hymynaama-1

Hyvin 
hymynaama-2

Tyydyt-
tävästi
hymynaama-3

Huonosti
Ulkoasiainministeri
Erkki Tuomioja

94%6%0%
Työministeri
Lauri Ihalainen

94%3%3%
Valtiovarainministeri
Jutta Urpilainen
Urpilainen 100

80%16%4%
*Opetus- ja
viestintäministeri
Krista Kiuru

72%23%5%
Peruspalveluministeri
Susanna Huovinen

64%29%7%
**Kulttuuri- ja
asuntoministeri
Pia Viitanen

60%34%6%

Lähde: MTV Uutiset/ Think If Laboratories, kysely SDP:n  piirihallitusten jäsenille n= 107, vastausprosentti 67

*Krista Kiurun tehtäviä muutettiin huhtikuussa niin että hän on nykyisin opetus- ja viestintäministeri. Kyselyn lähettämisen aikaan Kiuru oli opetusministeri

**Pia Viitasen tehtäviä muutettiin huhtikuussa niin että hän on nykyisin kulttuuri- ja asuntoministeri. Kyselyn lähettämisen aikaan Viitanen oli asunto- ja viestintäministeri.

Näin kyselyt tehtiin

MTV Uutiset kysyi SDP:n ja kokoomuksen  piirihallitusten jäseniltä ajankohtaisia sähköisessä kyselyssä. Kyselyt toteutti Think If Laboratories. Kyselyyn vastasi SDP:stä 107 henkilöä eli 67 prosenttia piirihallitusten jäsenistä ja kokoomuksesta 108 eli 70 prosenttia. Kysely tehtiin 31.3.-22.4. välisenä aikana. Kyselyyn sai vastata nimettömästi eivätkä kenenkään yksittäiset vastaukset  tulleet MTV Uutisten tietoon. Kyselyyn sai halutessaan jättää yhteystietonsa haastatteluja varten. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.