Mainos

Kenttäkonkarista vuoden poliisi

Vuoden poliisiksi valittiin tänä vuonna vanhempi konstaapeli Leo Gullsten Malmin poliisipiiristä Helsingistä.

Poliisilla on vuosittain yli 90 000 akuuttia hälytystehtävää, joista 18 500 liittyy perheväkivaltaan. - Kotihälytystehtävissä kohdataan myös lapsia. Kenttätyötä tekevä poliisi onkin avainasemassa viranomaisten tarjoaman hoito- ja palveluketjun käynnistämisessä, sisäasiainministeri Anne Holmlund korosti julkistustilaisuudessa. Ministeri piti tärkeänä juuri poliisin perustyön arvostamista ja palkitsemista.

Vuoden Poliisi Leo Gullsten tuli poliisin palvelukseen vuonna 1990. Perusteina valinnalle oli mm se, että Gullsten on kokenut kenttämies, jolla on hyvä tilanneäly ja erinomaiset sosiaaliset vuorovaikutustaidot. Gullstenilla on taito löytää hankalissakin tilanteissa lievin mahdollinen keino asian ratkaisemiseksi. Hyvä kielitaito on myös miehen vahvuuksia. Gullsten puhuu muun muassa ranskaa sujuvasti.

Gullsten toimii myös kenttäjohtajan sijaisena ja Malmin poliisipiirin voimankäyttökouluttajana. Hän on Helsingin poliisilaitoksen fyysisen voimankäytön vastuuhenkilö. Gullsten on kouluttanut usein tulevia poliiseja Poliisiammattikorkeakoulussa.

Vuoden Poliisi Leo Gullsten on pitänyt ammattitaidon kehittämistä tärkeänä asiana. Hän hakeutui varttuneemmalla iällä suorittamaan alipäällystön virkatutkintoa, josta hän valmistuu kuluvan vuoden joulukuussa.

Vuoden Poliisi valittiin nyt 33. kerran. Vuoden Poliisin valitsevat yhteistyössä Helsingin nuorkauppakamari, Suomen poliisijärjestöjen liitto sekä sisäasiainministeriön poliisiosasto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.