Kent toukokuussa Suomeen

Jylhää, tunteellista kitarapoppia soittavan ruotsalaisyhtye Kentin uusi single "Dom andra" on juuri saatu radiosoittoon. Kappale ennakoi viidettä studioalbumia "Vapen & ammunition", joka ilmestyy 12. huhtikuuta. Uutta musiikkia kuullaan tuoreeltaan myös Pohjoismaiden-kiertueella, joka alkaa Kööpenhaminasta helatorstaina 09.05. Suomen neljä konserttia ajoittuvat toukokuun puoliväliin.

Kent on voittanut jo kolmasti Ruotsin Grammin sarjassa vuoden pop/rock yhtye (1995, 1997 ja 2000). Odotukset uutuusalbumin suhteen ovat perustellusti korkealla, varsinkin kun sen edeltäjät sävykäs "Hagnesta Hill" 1999 ja läpimurtolevy "Isola" 1997 myivät platinaa Ruotsissa ja Suomessakin kultaa. Albumien ansiosta Kentistä tuli yksi suurimmista ruotsalaisyhtyeistä, jolla on kysyntää myös muualla Euroopassa sekä USA:ssa. Vientiä ajatellen levyistä on julkaistu paitsi ruotsinkieliset myös englanninkieliset versiot.

Suomessa Kentillä on aina ollut erityisasema, ei vähiten yhtyeen ruotsinsuomalaisen taustan vuoksi. 1994 perustetun Kentin jäsenet ovat Joakim Berg (laulu, kitara), Sami Sirviö (kitara), Harri Mänty (komppikitara), Martin Sköld (basso) ja Markus Mustonen (rummut). Viimeksi Kent kiersi Suomea maaliskuussa 2000 ja esiintyi kesällä samana vuonna Provinssirockissa ja Ankkarockissa.

Konsertit:
Ke 15.05. Tampere, Tullikamarin pakkahuone ja klubi.
To 16.05. ja pe 17.05. Helsinki, Tavastia.
La 18.05. Vaasa, Rewell Center.

Lue myös:

    Uusimmat