Mainos

Kenraali: Turkin pitäisi hyökätä Irakiin

Turkin mukaan Pohjois-Irakissa oleskelee noin 4000 kurdijärjestön PKK:n jäsentä, jotka käyttävät aluetta Turkin-vastaisten iskujen suunnitteluun.

Turkin armeijan esikuntapäällikkö on ehdottanut hyökkäystä Pohjois-Irakiin, missä armeija uskoo kurdikapinallisten pitävän majaa. Kenraali Yasar Buyukanit sanoi saaneensa vihiä, että kurdijärjestö PKK aikoo kiihdyttää toimiaan lähikuukausina.

Turkin mukaan Pohjois-Irakissa oleskelee noin 4000 PKK:n jäsentä, jotka käyttävät aluetta Turkin-vastaisten iskujen suunnitteluun. Maa on vaatinut Irakin hallitusta ja Yhdysvaltain armeijaa puuttumaan asiaan.

Turkki, Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat luokitelleet omaa kurdivaltiota havittelevan PKK:n terroristijärjestöksi. Yhdysvallat on kuitenkin ollut haluton puuttumaan kurdien toimintaan Irakissa, koska nämä ovat olleet maalle arvokas liittolainen Irakin hallinnossa.

Buyukanit, joka puhuu vain harvoin tiedotusvälineille, puuttui tänään myös maan tuleviin presidentinvaaleihin. Hän tähdensi armeijan toivovan, että maan seuraava presidentti olisi maallinen poliitikko - toisin kuin tehtävää nyt hoitava Recep Tayyip Erdogan, joka edustaa AKP-muslimipuoluetta.

Turkin parlamentti, jossa AKP:lla on selvä enemmistö, valitsee maan presidentin. Monessa vaiheessa käytävien vaalien on määrä päättyä toukokuun puoliväliin mennessä.

Vuonna 1997 Turkin armeija pakotti maan ensimmäisen islamistihallituksen eroamaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja