Kenraali Scaparrotti: USA arvostaa Suomen kumppanuutta

Yhdysvallat arvostaa Suomen kumppanuutta ja on sitoutunut lisäämään maiden välistä sotilaallista yhteistyötä, sanoo Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen komentaja Curtis Scaparrotti. Hänen mukaansa Suomella on tärkeä rooli Euroopan vakauden kannalta.

– Suomella on hyvin ammattitaitoiset asevoimat. Opimme toisiltamme, Scaparrotti sanoi keskiviikkona Helsingissä.

Scaparrotti myös kehui fiksuksi Suomen lähestymistapaa, jossa korostetaan koulutuksen merkitystä väärän tiedon eli disinformaation torjunnassa.

Venäjän ensi kuussa järjestämästä Zapad-harjoituksesta Scaparrotti ei sanonut olevansa erityisen huolissaan. Hänen mukaansa ei ole yllättävää, että kaikki maat harjoittavat asevoimiaan säännöllisesti. Amerikkalaiskomentaja toivoisi venäläisiltä kuitenkin länsimaiden esimerkin mukaisesti avoimempaa tiedottamista harjoituksesta.

– Näin varmistetaan, ettei tule väärinkäsityksiä, Scaparrotti sanoi.

– Minulla on melko hyvä kuva harjoituksesta, muttei läheskään niin selvä kuin haluaisin, hän lisäsi.

Kaksipäiväisen Suomen-vierailun aikana Scaparrotti tapaa muun muassa presidentti Sauli Niinistön ja puolustusministeri Jussi Niinistön (uv.).

Scaparrotti aloitti nykyisessä tehtävässään Euroopassa viime vuoden toukokuussa. Sitä ennen hän toimi Etelä-Koreaan sijoitettujen amerikkalaisjoukkojen komentajana. Niemimaan nykytilannetta Scaparrotti kommentoi erittäin niukasti.

– Seuraan tarkasti ja se on jännittynyt.

Scaparrotti on johtanut amerikkalaisjoukkoja myös muun muassa Irakissa, Afganistanissa ja Balkanilla.

Lue myös:

    Uusimmat