Mainos

Kennelliitto haluaisi lieventää koirien kytkemistä

Suomen Kennelliiton mielestä esitystä koiran kytkemisestä tulisi lieventää. Koiran kytkeminen sisältyy hallituksen esitykseen järjestyslaiksi, jolla edistetään turvallisuutta yleisillä paikoilla. Esityksen mukaan koira on aina pidettävä taajamassa kytkettynä.

Kennelliitto ehdottaa määräystä muutettavaksi niin, että yli viiden kuukauden ikäinen koira on pidettävä taajamassa aina kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. -Mielestämme lievennys on paikallaan, jotta koira voidaan opettaa tottelevaiseksi ja yhteiskuntakelpoiseksi, toteaa Kennelliiton lakimies Mika Leppinen.

Laissa puututaan myös paikkoihin, joissa koiraa saa ulkoiluttaa. Jos laki toteutuu ehdotetun kaltaisena, kiellettyjen listalla ovat yleiset uimarannat, torit toriaikana, lasten leikkipaikat, urheilukentät sekä ladut ja kuntopolut. Kennelliiton mukaan koirien olisi saatava kulkea kytkettyinä näiden alueiden läpi.

Edelleen Kennelliitto haluaisi eduskunnan velvoittavan hallituksen ryhtymään toimiin koirien tunnistettavuuden ja niiden omistajien tavoitettavuuden parantamiseksi. Muissa pohjoismaissa koirien tunnistettavuus on jo lakisääteinen velvollisuus. Sillä helpotetaan mm. irrallaan tavattujen ja talteen tai huostaan otettujen koirien omistajien löytymistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.