Mainos

Kennelistä löytyi 20 kuollutta koiraa – omistaja syyttää ilmastointia

Yhdysvalloissa poliisi on löytänyt 20 koiraa kuolleena Arizonassa sijaitsevasta kennelistä.

Kennelin omistajan mukaan koirat olivat kuolleet helteen pakahduttamina sen jälkeen kun ilmastointi oli hajonnut niiden asuintilasta. Paikallinen sheriffi pitää kuitenkin selitystä epäilyttävänä.

Sheriffin edustajat löysivät kuolleet koirat vajaan pinottuna perjantaina, kertoo CNN. Paikallinen senaattori esitti tapauksesta julkisen anteeksipyynnön eilen. Kenneliä hoiti tapahtuma-aikaan sattumalta senaattorin poika. Kennelin omistaa kaksi senaattorin sukulaista. 

Omistajan mukaan koirilla oli tiloissaan ilmastointi, mutta koirat olivat ilmeisesti purreet ilmastointilaitteen johdon poikki yön aikana. Lämpötilat alueella ovat olleet päivisin liki 40 celsiusasteessa ja öisinkin vielä noin 26 astetta.

Kun koirat oli löydetty aamulla noin puoli kuuden aikaan, oli mittari kivunnut jo 37 asteeseen. Sheriffin kertoman mukaan koirien hoitaja oli yrittänyt viilentää koiria vesisuihkulla, mutta ne olivat menehtyneet siitä huolimatta. Hoitaja ei ollut kuitenkaan tehnyt koirista ja niiden hätätilanteesta minkäänlaista ilmoitusta pelastusviranomaisille.

Epäilyksiä kuolinsyystä

Sheriffintoimisto tutkii tapausta. Sheriffi Joe Arpaio on kertonut epäilevänsä kennelin omistajan selitystä koirien kuolinsyystä.

– Vaikuttaa epätodennäköiseltä, että koirat voisivat olla kunnossa kello yhdeltätoista illalla ja kuolla aamulla puoli kuuteen mennessä, kuten omistaja kertoo, Arpaio toteaa CNN:lle.

Arpaion mukaan eläinlääkäri on vahvistanut hänen epäilynsä asiasta.

Kennel, jossa koirakuolemat sattuivat, toimi koirahoitolana ihmisten lemmikeille. Sheriffin mukaan kennelin pitäjät ovat johtaneet myös ihmisiä harhaan siinä, kuinka monta koiraa kennelissä oli yhtä aikaa hoidettavana.

Senaattori osoittikin julkisen anteeksipyyntönsä tapahtumassa lemmikkejään menettäneille.

Kennelin omistajaa ei ole pidätetty, eikä häntä vastaan ole nostettu syytettä.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja