Mainos

Kennedyn uskotaan kuolleen

Yhdysvalloissa ei enää uskota, että John F.Kennedy Jr., hänen vaimonsa ja vaimon sisar löytyvät hengissä. Rannikkovartiosto on ollut yhteydessä koneessaolijoiden perheisiin ja kertonut, että eloonjääneiden etsintä on toivonta.

John F. Kennedy nuoremman ohjaama kone syöksyi mereen perjantaiyönä koneen lähdettyä New Jerseystä kohti Martha's Vineyardin lomasaarta. Kennedyt hälyttivät viranomaiset varhain lauantaiaamuna, kun kone ei saapunut perille.

Viranomaiset siirtyivät viime yönä pelastusoperaatiosta hylyn etsintään. Koneen sijainnista ei ollut vieläkään varmaa tietoa ja etsintäalueelle on matkalla lisää kalustoa. Onnettomuudessa epäillään menehtyneen John F. Kennedy Jr:n, 38. Hän oli Yhdysvaltojen vuonna -63 salamurhatun presidentin John F. Kennedyn poika. Koneessa olivat mukana Kennedyn vaimo Carolyn Bessette, 33, ja vaimon sisar Lauren Bessette, 35.

Yhdysvalloissa kaikkia koneessa olleita surraan kuolleina. Washingtonissa Arlingtonin hautausmaalla John ja Robert Kennedyn haudoilla on jatkuvasti surijoita ja Kennedyn pariskunnan asunnon ulkopuolelle New Yorkissa on jätetty kukkia ja muistoesineitä.

Onnettomuuden syy yhä epäselvä

Turman syytä ei vielä tiedetä ja viranomaisten mukaan saattaa mennä kuukausia, ennen kuin saadaan selvitettyä, mitä lennon aikana meni vikaan. Onnettomuuden syyksi epäillään alustavasti tottumattoman lentäjän tekemää virhettä, John Kennedyllä on ollut lentäjän lupakirja vasta reilun vuoden ajan. Kennedy lähti lennolle myöhään perjantaina ja olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Ilma oli utuinen ja hämärässä lentäminen meren yllä on hankalaa.

Kennedy lensi niin sanottua näkölentoa, hänellä ei ollut kelpuutusta mittareiden varassa lentämiseen. Kennedyn suvun miespuolisia jäseniä on syytetty yltiöpäisyydestä ja uhkarohkeudesta ja joidenkin mielestä tämä uusin Kennedyn sukua kohdannut onnettomuus johtuu samoista syistä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.