Mainos

Kennedy kävi kirjeenvaihtoa paavin kanssa ennen kuolemaansa

Senaattori Edward "Ted" Kennedy on haudattu Arlingtonin sankarihautausmaalle Yhdysvalloissa. Hänet haudattiin lähelle kahta salamurhattua veljeään John F. Kennedyä ja Robert Kennedyä auringonlaskun aikaan.

Hautaustilaisuutta todisti kaksisataa kutsuvierasta. Kolme kanuunanlaukausta kunnioitti senaattoria hetki ennen, kuin hänen arkkunsa laskettiin hautaan.

Aiemmin lauantaina ruumissaaton varrella Washingtonissa oli tuhansia ihmisiä hyvästelemässä senaattorin. Monet taputtivat ja heiluttivat pieniä Yhdysvaltojen lippuja ruumissaaton ohittaessa heidät.

Viestejä Vatikaanin kanssa

Hieman ennen kuolemaansa Kennedy kirjoitti kirjeen paavi Benedictus XVI:lle. Kirjeen kantoi perille presidentti Barack Obama heinäkuisella vierailullaan Vatikaaniin.

Aivosyöpää vastaan taisteleva Kennedy pyysi katolisen maailman johtajaa rukoilemaan puolestaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan otteita kirjeistä luettiin Kennedyn hautajaisissa.

- Tiedän olleeni epätäydellinen ihminen, mutta uskoni avulla olen pyrkinyt löytämään oikealle polulle, Kennedy kirjoitti paaville.

Kennedy kirjoitti myös uskon merkityksestä itselleen ja siitä, miten hän on 50 vuoden uransa aikana pyrkinyt auttamaan niin köyhiä, sairaita kuin pakolaisiakin.

Kaksi viikkoa myöhemmin vastaus Vatikaanista saapui:

- Paavi on lukenut presidentti Obamalle luottamanne kirjeen. Hän suree sairauttanne ja haluaa ilmaista huolensa ja henkisen läsnäolonsa. Hän kiittää lupauksesta rukoilla hänen puolestaan. Paavi rukoilee, että tulevina päivinä uskonne ja toivonne säilyvät, paavin edustaja kirjoitti.

Kennedy, 77, kuoli tiistaina aivosyöpään. Hän oli yksi maan pitkäaikaisimmista senaattoreista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.