Kenkäpommimies väittää toimineensa yksin

Mies, joka yritti sytyttää kenkiinsä kätketyt räjähteet amerikkalaisessa matkustajakoneessa, sanoo toimineensa yksin, tutkimuksia seuraavat ranskalaislähteet kertoivat tänään uutistoimisto AFP:lle.

28-vuotias Richard Reid, pidätettiin lauantaina Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt räjäyttää kengissään olleet räjähteet Pariisista Miamiin matkalla olleessa koneessa.

Reid oli AFP:n mukaan kertonut liitovaltion poliisin FBI:n kuulusteluissa, että hän osti pommintekoon käyttämänsä räjähteen Amsterdamista Hollannista. Myyjä löytyi internetin kautta. Myös Reidin oikeusavustaja Tamar Birckhead sanoi tänään, ettei mikään viittaa Reidin toimineen toisen terroristin tai terroristijärjestön kanssa.

Reid odottaa huomenna alkavaa oikeudenkäyntiä tutkintavankeudessa Bostonissa, minne kone laskeutui välikohtauksen jälkeen. Henkilökunta ja matkustajat taltuttivat Reidin.

Brittilehti The Times kertoi aiemmin, että jamaikalais-brittiläisen perheen poika oli vankilassa muslimiksi kääntynyt pikkurikollinen.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat