Mainos

Kenian pommiuhrit vaativat korvauksia USA:lta

Yhdysvaltain Kenian-lähetystön pommi-iskun kenialaiset uhrit syyttivät tänään Yhdysvaltoja siitä, että se on suhtautunut välinpitämättömästi heidän korvausvaatimuksiinsa. Sen sijaan New Yorkin ja Washingtonin terrori-iskujen uhreille on luvattu avokätisesti varoja.

-Mihinkään toimiin ei ole ryhdytty, koska (Kenian iskun) uhrit eivät olleet amerikkalaisia, sanoi Kenian uhrien liiton edustaja Paul Wala.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan hallitus on käyttänyt 42 miljoonaa dollaria (noin 277 miljoonaa markkaa) lääkärikuluihin ja pommi-iskussa tuhoutuneiden rakennusten jälleenrakentamiseen Keniassa. Uhrit ovat kuitenkin vaatineet lisää korvauksia, koska Yhdysvaltain hallitus ei ottanut huomioon omien virkamiestensä varoituksia siitä, että lähetystö sijaitsi turvattomalla paikalla Nairobin keskustassa.

Vuonna 1998 tehdyssä iskussa kuoli 213 ihmistä, suurin osa heistä ei-amerikkalaisia. Yli 4000 ihmistä haavoittui. Lähes samanaikaisessa pommi-iskussa Yhdysvaltain Tansanian-lähetystöön kuoli 11 tansanialaista. Terrorismista epäilty Osama bin Laden on etsintäkuulutettu Yhdysvalloissa epäiltynä iskujen järjestämisestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.