Mainos

Kenian oppositio ilmoitti uusista mielenosoituksista

Kenian poliisi kielsi heti mielenosoitukset ja perusteli päätöstään turvallisuussyillä.

Presidentinvaalien tulokseen tyytymätön Kenian oppositio on pyytänyt ulkovaltoja langettamaan pakotteita presidentti Mwai Kibakin hallitukselle. Oppositio ilmoitti myös aloittavansa uudelleen suurmielenosoitukset presidenttiä vastaan. Seuraava protesti on määrä järjestää keskiviikkona Nairobissa.

Koko maassa on tarkoitus marssia hallitusta vastaan myös torstaina ja perjantaina.

- Kehotamme maanmiehiämme ja -naisiamme, joiden kanssa jaamme syvän pettymyksen mutta myös solidaarisuuden, liittymään mielenosoituksiin kautta maan, sanoi oppositiojohtaja Raila Odingan ODM-puolueen pääsihteeri Anyang' Nyong'o.

Hallitus oli tietoon pettynyt, ja katsoi sen merkitsevän sitä, ettei oppositio ota vakavasti neuvotteluja poliittisen kriisin liennyttämiseksi.

- Vuoropuhelua ei käydä kaduilla. Vuoropuhelu tarkoittaa, että ihmiset ratkaisevat riitansa rauhanomaisesti pöydän ääressä, eivät hajottamalla omaisuutta ja tappamalla viattomia ihmisiä, moitti ministeri Uhuru Kenyatta.

Kenian poliisi kielsi heti mielenosoitukset ja perusteli päätöstään turvallisuussyillä.

Kriisiä sovittelemassa ollut Afrikan unionin puheenjohtaja John Kufuor päätti matkansa Keniassa eilen ilman sopua. Erimielisyyksiä yritetään kuitenkin ratkoa vielä YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin johdolla.

Kenian levottomuuksissa on kuollut jo satoja ihmisiä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.