Mainos

Kenian iskun tutkijat löysivät jäänteitä pommista

Kenian viranomaiset kertoivat tänään löytäneensä osia pommista, jota käytettiin itsemurhaiskussa israelilaisten omistamaan hotelliin Mombasan lähellä.

Juttua tutkiva kenialainen Charles Juma kertoi, että hotellin raunioista oli löytynyt metallinpalasia, jotka olivat peräisin kaasusäiliöstä. Juman mukaan palaset olivat osa pommia, joka torstaina tappoi 16 ihmistä Kikambalan kylässä lähellä Mombasaa. Surmansa sai kolme israelilaista, kymmenen kenialaista sekä kolme itsemurhaiskun tekijää.

Iskussa kuolleet kenialaisen tanssiryhmän kolme jäsentä haudattiin tänään Kikambalassa. Sen paremmin kenialaisia kuin israelilaisiakaan viranomaisia ei ottanut osaa hautajaisiin.

Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz sanoi tänään, että Osama bin Ladenin al-Qaida-järjestö on yhä pääepäilty Kenian iskuissa, joista toinen kohdistui israelilaiseen matkustajakoneeseen. Konetta ammuttiin ohjuksin, jotka eivät kuitenkaan osuneet. -Epäilykset siitä, että al-Qaida oli osallisena, ovat vahvistumassa, vaikkakaan konkreettisia todisteita tästä ei ole, Mofaz sanoi turvallisuuslähteiden mukaan ministereille Jerusalemissa.

Amerikkalaisviranomaiset ovat sanoneet pitävänsä pääepäiltynä Somaliasta käsin toimivaa Al-Itihad al-Islamiya -ryhmää, jolla heidän mukaansa on yhteyksiä al-Qaidaan.

Kenian poliisi on pidättänyt useita ihmisiä kuulusteluja varten iskujen johdosta. Poliisi on kuitenkin sanonut, ettei se ole kyennyt yhdistämään pidätettyjä al-Qaidaan tai al-Itihadiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.