Mainos

Kenian hallitus: Ostoskeskuksen panttivangit pelastettu - hyökänneissä myös länsimaalaisia

Kaikki nairobilaisen Westgate-ostoskeskuksen panttivangit on ilmeisesti saatu pelastettua. Kenian hallituksen tiedottajan Manoah Esipisun mukaan piirityksen pitäisi päättyä pian.

– Uskomme, että kaikki panttivangit on evakuoitu, mutta emme jätä mitään sattuman varaan, hän kertoo.

Keniassa vallatusta ostoskeskuksesta on kuultu jälleen tulitusta. Viranomaislähteiden mukaan turvallisuusjoukot jahtaavat vielä yhtä tai useampia terroristeja rakennuksessa.

Kenian sisäministeriön mukaan maan erikoisjoukot ovat saaneet ostoskeskuksen hallintaansa. Sotilaat eivät ole kohdanneet evakuoidessa vastarintaa.

Parhaillaan tarkastetaan ostoskeskuksen tiloja kerros kerrallaan. Vielä ei ole saatu vahvistusta siitä, onko rakennuksessa enää terroristeja. Heitä saattaa edelleen piileskellä sisällä.

Ostoskeskukseen hyökänneiden joukossa oli myös länsimaisia ihmisiä. Kenian ulkoministerin mukaan operaatioon osallistui kaksi tai kolme nuorta amerikkalaismiestä ja brittinainen.

Brittimediassa on huhuttu, että nainen on Lontoon vuoden 2005 pommi-iskuihin osallistuneen miehen leski.

– Tietojemme mukaan amerikkalaiset ovat 18- tai 19-vuotiaita. He ovat somalialais- tai arabitaustaisia, mutta ovat asuneet Yhdysvalloissa, ulkoministeri Amina Mohamed sanoo PBS-uutiskanavalle.

Ostoskeskukseen hyökättiin lauantaina. Kenian Punaisen Ristin mukaan verilöylyssä on kuollut ainakin 62 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.