Mainos

Kenia vapautti Mladicin näköisen miehen

Kenian poliisi on vapauttanut turismialalla työskentelevän miehen, jota se oli epäillyt pakosalla olevaksi Bosnian serbien sotilasjohtajaksi kenraali Ratko Mladiciksi. Poliisi pidätti miehen torstaina ja päästi hänet vapaaksi perjantaina.

Mies oli pyörittänyt vuosia vesiurheiluun liittyvää turismiyritystä Intian valtameren rannalla sijaitsevassa Mombasan kaupungista. Hänen työtoverinsa Whitesands-hotellista olivat hyvin hämmästyneitä pidätyksestä.

Kyseinen mies ei ollut entisessä Jugoslaviassa tapahtuneista sotarikoksista etsintäkuulutettu Mladic vaan noin 60-vuotias kroaatti, joka oli asunut Keniassa jo yli 20 vuotta.

Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol ilmoitti kenialaispoliiseille, etteivät näiden pidättämän miehen sormenjäljet täsmänneet Mladicin, 67, sormenjälkiin. Erehdyksessä pidätetyn miehen työ- ja oleskelulupa-asiat ovat viranomaisten mukaan kunnossa.

Kenian poliisi on viime vuosina tehnyt useita vastaavanlaisia virheitä, kuten pidättäessään miehen, jota se luuli Ruandassa 1994 sattuneen kansanmurhan suunnittelijaksi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.