Mainos

Kemppinen korkeaan EU-virkaan

Pitkään eri EU-tehtävissä toiminut Reijo Kemppinen nousee EU:n neuvoston viestintäasioista vastaavaksi pääjohtajaksi.

Kemppinen toimii tällä hetkellä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n viestintäjohtajana. Orimattilassa syntynyt Kemppinen täyttää heinäkuun alussa 53 vuotta.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi Kemppisen nimityksestä EU:n ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa.

Stubbin mukaan EU-maat vahvistavat Kemppisen nimityksen lähiaikoina ministerikokouksessaan. Ulkoministerin korviin Kemppisen nimitystä vastustavia kommentteja ei ole kuulunut.

- Kukaan ei voi vastustaa Reijo Kemppistä, Stubb lohkaisi.

Kemppinen on aiemmin toiminut muun muassa EU:n komission Lontoon ja Helsingin edustustojen päällikkönä sekä komission päätiedottajana italialaisen Romano Prodin toimiessa komission puheenjohtajana. Vuonna 1999 hän vastasi Brysselissä Suomen ensimmäisen EU-puheenjohtajuuskauden tiedottamisesta.

Kemppinen aloitti työnsä EU-asioiden parissa Uuden Suomen Brysselin-kirjeenvaihtajana vuonna 1990.

Nimitysruletti pyörii

Stubbin laskujen mukaan Kemppinen on kolmas suomalainen EU-pääjohtaja. Kaksi aiempaa ovat olleet käännöspalvelujen pääosastoa johtanut Juhani Lönnroth sekä vuonna 2005 Etlan ja Evan toimitusjohtajaksi siirtynyt Sixten Korkman, joka toimi Ecofinin pääjohtajana.

Stubbin mukaan kulunut viikko on ollut Suomelle poikkeuksellisen hieno, kun Kemppisen pääjohtajanimityksen ohella myös rajavartioston apulaisosastopäällikkö Jukka Savolainen on nimitetty EU:n Afganistanin poliisioperaation johtoon.

Stubbin mukaan EU:n nimitysruletti pyörii tällä hetkellä vilkkaasti ulkosuhdehallinnon muodostamisen vuoksi. Suomi ponnistelee omien ehdokkaidensa saamiseksi hyville paikoille.

- Toivotaan, että tulee hyviä uutisia, Stubb summaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.