Mainos

Kempeleen Prisman kiristysyrityksen tutkinta loppusuoralla

Kempeleläisen Kauppakeskus Zeppelinin Prisma-tavarataloon 7.8.2008 kohdistuneen epäillyn törkeän kiristyksen esitutkinta on loppusuoralla. Teosta epäilty 30-vuotias mies on vangittu. Teon motiiviksi on tutkinnassa paljastunut velkaantuminen, joka näyttää viime aikoina pahentuneen miehen ottamien pikavippilainojen vuoksi.

Tutkinta käynnistyi Prisman saamasta kirjeestä, jossa uhattiin toimittaa tavarataloon terveydelle vaarallista ainetta, ellei kiristäjän vaatimukseen muutaman kymmenen tuhannen euron rahasummasta suostuta. Poliisi ei paljasta tarkemmin uhkauskirjeen sisältöä.

Prisman johto otti välittömästi kirjeen saatuaan yhteyttä poliisiin. Asiakkaat ja henkilökunta ohjattiin ulos ja tavaratalo suljettiin.

Poliisi pääsi pian tekijäksi epäillyn miehen jäljille. Hänet otettiin kiinni samana iltana ja vangittiin 11.8.2008 Oulun käräjäoikeuden päätöksellä.

Esitutkinnassa tehdään vielä joitakin tarkentavia kuulusteluja ja odotetaan lopullisia vastauksia teknisestä tutkinnasta. Esitutkinnan edistyessä on vahvistunut käsitys, että mies on toiminut yksin, mutta tältäkin osin tehdään vielä varmistuksia.

Poliisin yhtenä keskeisenä tehtävänä oli selvittää, oliko epäilty toteuttanut tai toteuttamassa kirjeessä mainitsemansa uhkaukset. Esitutkinnassa kävi ilmi, että mitään tällaista toimintaa ei ole ollut, eikä tavaratalon asiakkaiden tai henkilökunnan terveys siten ole ollut minkäänlaisessa vaarassa. Tavaratalolle koitui kuitenkin huomattavia taloudellisia vahinkoja liikkeen pitämisestä suljettuna useita päiviä.

Syyte jutussa on nostettava 17.11.2008 mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.