Mainos

Kemiran tulos putosi

Kemiran viime vuoden voitto putosi edellisvuoden 144 miljoonasta 113 miljoonaan euroon. Liikevaihto puolestaan pysyi lähes samana kuin vuonna 2000.

Kemiran viime vuoden voitto rahoituserien jälkeen putosi edellisvuoden 144 miljoonasta 113 miljoonaan euroon. Liikevaihto oli 2,45 miljardia euroa, eli miltei sama kuin vuotta aiemmin. Yhtiön liikevoitto putosi 175 miljoonasta 144 miljoonaan euroon. Tilikauden voitto putosi 208 miljoonasta 70 miljoonaan euroon

Kemira kertoo, että viime vuonna talouskasvun hidastuminen varjosti yhtiön liiketoimintaympäristöä erityisesti sellu- ja paperi- sekä teollisuuskemikaaleissa. Sen sijaan vesikemikaalit ja Agro pystyivät parantamaan tulostaan.

Maaliliiketoiminnassa yhtiö keskitti päähuomion viime vuoden alussa ostetun Alcro-Beckersin ja Kemiran toimintojen yhdistämiseen, jolla aikaansaatavaa tulosparannusta päästään hyödyntämään tästä vuodesta alkaen.

Vaikka Kemira arvio maailmantalouden vaikeuksien jatkuvan tänä vuonna, yhtiö kuitenkin uskoo nykyisen rakenteen mukaisen Kemira-konsernin tuloksen olevan parempi kuin vuonna 2001. Yhtiön hallitus valmistelee parhaillaan konsernin tulevaisuuden strategiaa, liiketoimintarakennetta, painopistealueita ja kasvutavoitteita. Työ valmistuu ja sen tulokset julkistetaan lähiaikoina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.