Mainos

Kemiran tehtaan eristys ohi Helsingborgissa

Vaaratilanne Kemiran tehtaan ympäristössä on ohi Helsinborgissa. Viranomaiset ilmoittivat iltapäivällä, että tilanne on vakaa eikä vaaraa rikkihaposta enää ole.

Kemiran tehtaan ympäristön asukkaat pääsivät jälleen iltapäivällä poistumaan kodeistaan Helsingborgissa Etelä-Ruotsissa sen jälkeen, kun viranomaiset olivat määränneet heidät pysyttelemään sisätiloissa perjantaina sattuneen rikkihappovuodon vuoksi.

Viranomaiset ilmoittivat sunnuntaina, että rikkihappovuodosta kärsineen tehtaan tilanne on niin vakaa, että perjantaina määrätty alueen eristys voidaan purkaa ja alueen ihmiset voivat liikkua normaalisti. Tehtaan ympäristö oli eristyksissä sunnuntain alkuiltaan asti perjantaina tapahtuneen rikkihappovuodon vuoksi.

Vaara ei ollut ohi vielä sunnuntainakaan, vaan rikkoutuneen happosäiliön viereisen säiliön kunto oli edelleen epäselvä, kertoi uutistoimisto TT. Säiliössä on noin 15 000 tonnia rikkihappoa.

-Yön aikana saimme täytettyä maaperään muodostuneen kuopan, kertoi pelastuslaitoksen edustaja Torgny Ekholm. Tehtaan mukaan rikkihapposäiliö pääsi perjantaina kaatumaan, koska rikkoutuneesta jäähdytysvesijohdosta valunut vesi oli heikentänyt maaperää. Ekholmin mukaan kuoppaan on ajettu ainakin sadan kuorma-autolastin verran maa-ainesta. Sunnuntaina kolme ihmistä loukkaantui korjaustöissä.

Yhdenkään vammat eivät ole vakavia. Sunnuntaina iltapäivällä geotekniset asiantuntijat selvittivät viereisen säiliön kuntoa. -Siinä on havaittavissa jonkin verran korroosiota, mutta mitään hälyttävää ei ole tähän mennessä löydetty, Ekholm sanoi. Jos näyttää siltä, että säiliö saattaisi ryhtyä vuotamaan, se tyhjennetään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.