Mainos

Kemira petrasi tulostaan

Kemira-konsernin tulos parani selvästi huhti-kesäkuussa. Tulos rahoituserien jälkeen oli nyt 38,9 miljoonaa euroa, kun sitä vuotta aiemmin kertyi vain 23,3 miljoonaa. Liikevaihto sen sijaan pieneni hieman 672 miljoonaan euroon.

Yhtiö odottaa myös koko vuoden liikevoiton ja nettotuloksen paranevan viimevuotisesta Koko alkuvuodelta eli tammi-kesäkuulta Kemira kuittasi rahoituserien jälkeistä tulosta 65,4 miljoonaa euroa eli kolmisen miljoonaa vuodentakaista vähemmän. Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli lähes sama kuin vuotta aiemmin eli vajaat 1,4 miljardia euroa.

Huhti-kesäkuussa Kemiran kaikki toimialat kasvattivat tuloksiaan. Parhaiten pärjäsi teollisuuskemikaaleja valmistava Industrial Chemicals, jonka 12,8 miljoonan euron liikevoitto oli lähes kolme kertaa vuoden takaista parempi. Sen myynnistä noin puolet kertyy titaanioksidipigmentistä, jonka hinnat ovat hieman elpyneet viime kesän suhdannepohjasta. Kemira arvioi myös teollisuuskemikaalien näkymät yhä myönteisiksi.

Kemiran sellu- ja paperikemikaaliyksikön liikevaihtoa on kutistanut sellu- ja paperiteollisuuden matalasuhdanne, jonka odotetaan yhä jatkuvan. Yksikön koko vuoden liikevoiton odotetaan kuitenkin paranevan viime vuodesta, sillä Kemiran jalansija markkinoilla on vahvistunut erityisesti amerikkalaisen Viningsin oston ansiosta.

Kemiran maalien kysyntä väheni kevätkaudella huonojen maalauskelien vuoksi. Venäjällä kasvu jatkui kuitenkin voimakkaana ja tulos oli entistä tasoa. Nyt kesän maalaussesonki on päässyt vauhtiin ja kysyntä paranee.

Kasvinravinteita valmistavan Kemira GrowHow'n eli entisen Agron lannoitteiden myynti on alkuvuonna kasvanut kymmenisen prosenttia viime vuoden tasosta. Myös GrowHown tulos parani huhti-kesäkuussa, mutta jäi koko alkuvuodelta selvästi viime vuotta pienemmäksi. GrowHown kaukovienti kärsii yhä dollarin heikosta kurssista, minkä vuoksi koko vuoden liikevoiton odotetaan jäävän viime vuodesta. Kemiran vedenpuhdistuskemikaalien kysynnän odotetaan kehittyvän suotuisasti ja liikevoiton säilyvän viime vuoden tasolla tai paranevan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.