Mainos

Kemira perustaa yhteisyrityksen amerikkalaisyhtiön kanssa

Kemira perustaa titaanidioksidibisnekseen keskittyvän yhteisyrityksen amerikkalaisen Rockwood Holdingsin kanssa.

Yhteisyritykseen liitetään molempien yhtiöiden titaanidioksidiliiketoiminta. Uuden yrityksen henkilöstömäärä on noin 1700 henkeä. Yhdistettävien yksiköiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin 560 miljoonaa euroa. Rockwood omistaa 61 prosenttia uudesta yhtiöstä ja Kemira loput 39 prosenttia.

Kemiran toimitusjohtajan Harri Kermisen mukaan uudesta yhtiöstä tulee johtava titaanidioksidin tuottaja maailman tekstiili-, pakkausväri- ja kosmetiikkateollisuudelle.

Kemiran mukaan sen titaanidioksidiliiketoiminnan arvo on yli 250 miljoonaa euroa ja se kirjaa nyt tehdystä kaupasta pienen kirjanpidollisen voiton.

Kemiran titaanidioksidibisneksen liikevaihto oli viime vuonna noin 230 miljoonaa euroa eli noin kahdeksan prosenttia yhtiön 2,8 miljardin euron liikevaihdosta.

Uuteen yhtiöön liitetään Kemirasta muun muassa Porissa sijaitseva titaanidioksiditehdas, Saksan Oberhausenissa sijaitseva tutkimuskeskus ja amerikkalainen tytäryhtiö Kemira Specialty. Rockwoodin puolelta yhtiöön tulee muun muassa Duisburgissa Saksassa sijaitseva tuotantolaitos.

Uuden yhtiön pääkonttori sijaitsee Saksassa. Kaupan toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Yhdistymisen odotetaan toteutuvan tämän vuoden heinä-syyskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.