Mainos

Kemira irtisanoo parisataa työntekijää

Kemira vähentää väkeä tuotantopaikkakunniltaan. Työpaikkoja katoaa yhteensä lähes 300. Vähennykset koskevat lähinnä Oulua ja Vaasaa, mutta leikkauslistalla ovat myös Äetsä, Espoo ja Helsinki.

Enimmillään 191 henkilöä irtisanotaan. Loput vähennykset hoituvat yhtiön mukaan eläkejärjestelyin ja päättämällä määräaikaisia työsuhteita.

Yhtiön henkilöstöjohtajan Jukka Oinosen mukaan irtisanomiset vaikuttavat eniten Oulun ja Vaasan tuotekehitysyksiköissä työskenteleviin. Yhtiö on päättänyt keskittää tutkimuksen ja tuotekehityksen Espooseen.

Työntekijöille on tarjottu mahdollisuutta muuttaa työn perässä etelään, ja ainakin Vaasan tehtaan 70:stä tuotekehityksen parissa työskentelevästä noin 20 on valmiina muuttamaan Espooseen. Kaiken kaikkiaan irtisanottavien määräksi Vaasassa tulee 50.

Oulussa irtisanottavien määrä on vielä auki, sillä 30:lle tutkimuskeskuksessa työskentelevälle on tarjottu siirtoa Espooseen. Keskuksessa on töissä 92 ihmistä.

Kemiran Vaasan-tehtailla valmistetaan lähinnä paperikemikaaleja ja Oulussa muurahaishappoa ja vetyperoksidia elintarvike- ja lääketeollisuuden tarpeisiin.

Oulun tehtaiden pääluottamusmies Tomi Juntunen ihmettelee yhtiön siirtopäätöksiä.

-Mikä järki on siirtää väkeä korkeampien kustannusten Espooseen? Tuntuu siltä, että koko operaatio on osakkeenomistajien viihdyttämiseksi järjestetty. Väkeä ei olisi tarvinnut pistää pihalle, sillä muutaman vuoden päästä eläköityminen olisi ratkaissut koko ongelman.

Yt-neuvottelut vähennyksistä alkoivat elokuussa. Jo silloin Kemira arvioi vähennystarpeeksi noin 300 työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.